Under tirsdagens «Tett på»-sending ble spørsmålet om noen av lagene fra REMA1000-ligaen stod i fare for å ryke ut av 3.runde i cupen stilt. Svaret var kontant nei….før det ble moderert til at kampen Viking-Nærbø kunne være en potensiell snubletråd for bortelaget.

Vi reiste til Stavanger Idrettshall vel vitende om at det stod et sultent Viking på motsatt banehalvdel. Både på tribunen og på banen hadde de mørkeblå lyst å slå de, for anledningen, grønne fra Jæren. Vi tok oppskriftsmessig ledelsen, men Viking var aldri langt bak i målprotokollen. Likevel satt Nærbø-publikumet på sin tribuneseksjon med en følelse av at laget deres hadde god kontroll.

Den følelsen fortsatte egentlig ut i andre omgang. Trenerbenken slapp til flere av spillerne på banen, uten at det påvirket resultatet nevneverdig – i starten. Med ti minutter igjen satte Viking inn en sluttspurt samtidig som vi slet å få uttelling i angrep. Ledelsen gikk fra fem til fire til tre til to…før Viking kun var ett mål bak med ett minutt igjen å spille. Time-out fra Nærbøbenken og spillere som hadde fått hvile mesteparten av 2.omgang ble sendt utpå banen igjen det siste minuttet. Preben Leander Nord-Varhaug fikk satt det siste, avgjørende målet og vi kunne reise hjem til Jæren igjen med 2-målsseier og 4.rundekamp i NM i bagasjen.

Fredag ble vår motstander i 4.runde trukket hos Norges Håndballforbund. Siden vi nådde fjorårets cupfinale, kunne vi ikke møte noen av lagene i seedet gruppe. Resultatet av trekningen ble at vi skal opp mot en av de tøffeste motstanderne som lå i motsatt glassbolle – innen 26.september reiser vi til Sandefjord for å møte Runar-Sandefjord på veien mot en eventuell ny cupfinale. Runar Sandefjord har, som Nærbø, startet ligaen med to seire og vil uten vil gi oss hard motstand om en plass i årets kvartfinale.

I september setter Nærbø Herrer fokus på gullsløyfen og kampen mot barnekreft. Vi støtter det lokale Markus-løpet som arrangeres 11.september til inntekt for barnekreftforskning og Kreftomsorg Rogaland. Meld dere på og støtt løpet på vippsnr #590794

Tabell NM Senior Menn 2122