Det var keeperne i hver ende som satte standarden de første fem minuttene av kampen. Halvor-Elias bidro til at det tok 4 minutter før ØIF Arendal satte sitt første mål, mens André B. Kristensen på sin side sørget for at vi ikke fikk stikke fra. Lagene fulgte hverandre tett gjennom halve omgangen til Andreas fikk to minutter for trøyeholding. Hjemmelaget benyttet anledningen til å gå opp i tomålsledelse for første gang og tvang oss til en timeout.

Heine mante til å brette ut spillet mer og få mer bevegelse i angrep. Andreas svarte umiddelbart da han kom tilbake på banen og da ØIF ble avblåst for brøt nyttet Lars Sigve anledningen til å komma ájour igjen. 

ØIF tar timeout når det er spilt 20 minutter på stillingen 11-11 etter Tord Aksnes Lode har satt sin andre straffe for dagen.  De siste ti minuttene gjør noen dårlige vurderinger i både angrep og forsvar at de kommer foran igjen med to før Ole sekunder før de første omgang er ferdig satte en retur fra Andreas i mål. Etter litt diskusjon ble målet godkjent og stillingen var 14-13 til ØIF til pause.

Sindre prøver å sette ballen bak André B. Kristensen. Foto: Tarjei Sel, Jærbladet

Etter pause startet begge lag offensivt i forsvar, med ganske forskjellig resultat. Der vi løp oss fast med angrepsfeil og skuddbom som resultat, setter ØIF sine sjanser. Hjemmelaget klarte med sine blinde overganger satte vårt forsvar i bevegelse, som igjen og igjen førte til innspill til strek eller en-til-en situasjoner som resulterer i mål, syvmeter eller utvisninger. 

Utover omgangen dro hjemmelaget bare mer og mer fra og med fem minutter igjen var vi hele ti mål bak. De siste minuttene klarte vi redusere med ett mål, men må likevel ta turen hjem fra Arendal med et solid 9-målstap i bagasjen. 

Lars Eirik setter sitt andre eliteseriemål i dag. I Mikes sykefravær blir det mer spilletid enn vanlig på 16-åringen. Foto: Tarjei Sel, Jærbladet

I dag var vi ikke flinke nok til å følge opp den gode innsatsen i første omgang og vi taper mot et bedre lag og ikke minst en keeper som plukket det meste vi prøvde på. Men..som kjent er det i motbakke det går oppover og vi får en ny sjanse allerede på onsdag i Halden til å vise at vi kan bedre enn det vi viste i dagens siste 30 minutter

Jærbladet og Stavanger Aftenblad har også gjort seg sine tanker etter kampen i dag.

Tabell REMA 1000-ligaen Menn 2021