Kampen mot Tønsberg/Nøtterøy ble spådd å jevn og spennende av begge lags trenere før kampstart. Både med tanke på sist møte i Nye Loen og begge lags formkurven den siste tiden. For Nærbø sin del gjaldt det å mobilisere igjen før den fjerde kampen på elleve dager, med en lang busstur kroppen i tillegg. 

De første 30 minuttene så det ikke ut som Nærbø hadde klart den oppgaven. Skudd traff både utenfor mål og ble plukket av Tønsberg/Nøtterøys målvakt Dragan Kondic. Takket være Vegard Bakken Øien, som også stoppet skuddforsøk fra hjemmelaget, ble likevel første omgang lenge jevnspilt. Nærbø lå foran med ett mål i godt femten minutter, før Tønsberg/Nøtterøy utlignet, kjempet seg foran og økte ledelsen til tre mål før pause. Stillingen ved halvspilt kamp var 16-13 til hjemmelaget. 

I pausepraten gav trener Rune Haugseng uttrykk for at han savnet fokus og konsentrasjon fra Nærbølaget – både med tanke på antall skuddbom og tekniske feil de første tretti minuttene. 

Det så ut som pausen gjorde Nærbø godt. Halvor-Elias Nærland ble byttet inn i målet og markerte seg fra første stund. Et offensivt 3-3 forsvar kombinert med redninger fra Halvor-Elias gav etterhvert en utligning av Tønsberg/Nøtterøys forsprang. Allerede etter fem spilte minutter av andre omgang var Nærbø oppe i ryggen på hjemmelaget igjen med 17-16. Tønsberg/Nøtterøy klarte likevel å holde seg foran med ett og to mål til det var 8 minutter igjen av å spille – da utlignet Tord Aksnes Lode på kampens første straffekast. 

Til tross for utligningen beholdt Tønsberg/Nøtterøy grepet om kampen. Nærbø kom seg ikke foran før Andreas Horst Haugsengs gjennombrudd førte bortelaget opp i ledelsen for første gang siden tidlig i første omgang. Da var det kun 30 sekunder igjen å spille i Nøtterøyhallen. Tønsberg/Nøtterøy brukte sin siste time-out før sitt siste angrep, tok ut sin målvakt og sendte 7 mot 6 utespillere frem for å sikre uavgjort. Selv om Nærbøforsvaret var klar over at avsluttningen med stor sannsynlighet kom til å komme fra Kenny Boysen klarte de ikke demme opp og da skuddforsøket fra avkast mot Tønsberg/Nøtterøy sitt åpne mål gikk utenfor ble det 28-28 og poengdeling i Nøtterøyhallen i kveld. 

John Thue kåres fortjent til Nærbøs beste spiller i dag og det var ingen overraskelse at målvakt Dragan Kondic fikk samme utmerkelse for Tønsberg/Nøtterøy. Nå blir det heldigvis en ukes kamppause for slitne Nærbøbein før de tar imot Fjellhammer til årets siste hjemmekamp kl. 15.30 lørdag 18.desember. 

#blodsnåttogjuling #stolteøyeblikk #nærbøpåkartet

Tabell REMA 1000-ligaen Menn 2122