4 seire, 8 tap. 3 seire på de siste tre kampene – alle jevne kamper lørdagens som lørdagens motstander Tønsberg/Nøtterøy har avgjort til sin fordel. De siste kampene har vært med på å løfte dem fra sisteplass på tabellen til en tolvteplass, rett under nedrykksstreken, á poeng med vår forrige motstander Haslum. 

Nærbø møtte Tønsberg/Nøtterøy hjemme i sin andre hjemmekamp for sesongen, midt i september. Resultatet i den kampen ble en tre-måls seier 36-33 – en seier som satt langt inne etter en jevnspilt andre omgang der Nærbø hadde store problemer å stoppe Tønsberg/Nøtterøys toppscorer Amadeus Hedin. Tungen på vektskålen i den  kampen var en Vegard Bakken Øien som stengte buret fullstendig i siste halvdel av kampen og fortjent ble kåret til banens beste. 

Vegard Bakken Øien var stor i høstens kamp mot Tønsberg/Nøtterøy i september-21

I flere kamper denne sesongen har Nærbø vist viktigheten av å holde fokus helt inn – tungen på vektskålen og forskjellen mellom seier og tap ligger ofte i å holde konsentrasjonen og troen oppe gjennom 60 minutter. Det viste Nærbø nå sist hjemme mot Haslum, der det ble seier 31-30 i siste angrep etter å ha ligget under store deler av kampen. Når morgendagens kamp i Nøtterøyhallen blåses i gang betyr det ingenting at Nærbø ligger på fjerdeplass og Tønsberg/Nøtterøy åtte plasser lenger nede på tolvte plass. Skal det bli seier på bortebane må hele laget fokusere på sine oppgaver og holde fokus gjennom hele kampen. 

Nærbø kunne til slutt juble for 36-33 seier i Nye Loen i september, mens Tønsdberg/Nøtterøys trener Robert Hedin skuffet gikk av banen.

Hjemme i Nøtterøyhallen har Tønsberg/Nøtterøy ofte levert jevnspilte, spennende kamper med tre tap og to seire som resultat. Av dine fire seire de står med totalt denne sesongen har, som vi har nevnt tidligere, tre av de kommet de tre siste kampene – to på hjemmebane og en på bortebane. Morgendagens hjemmelag er dermed inne i en god periode som de ønsker å fortsette når Nærbø kommer på besøk i lørdag ettermiddag. 

Nærbø har også, etter en rekke vanskelige kamper, kommet på seierssporet igjen. Kampen mot Tønsberg/Nøtterøy blir den fjerde til nå i desember måned, der de tre foregående har endt med seier. Det er dermed to lag i flytsonen som møtes i Nøtterøyhallen lørdag. Som før hjemmemøtet mot Tønsberg Nøtterøy tidligere i høst nytter det ikke å undervurdere motstanderen, Nærbø må være påskrudd fra start for å hente med seg hjem poeng.

Rammen rundt kampen blir ikke helt som Tønsberg Nøtterøy hadde tenkt seg med tanke på de nye smittevernrestriksjonene som ble innført natt til torsdag denne uken. De har, som vi gjorde før onsdagens kamp, stoppet billettsalget. Kampen kan sees på Jærbladet/Direktesport klokken 17.00 lørdag ettermiddag. 

Her du REMA1000-seriens beste tipper. Husk å levere bongen før klokken 17.00 lørdag

Tabell REMA 1000-ligaen Menn 2122