Herre min hatt og mi hua!!!!!

Sånn, hvis det var noen som savnet vår egen Harald i kommentatorbua i går, tipper vi det hadde hørtes noe sånt ut, supplert med et ”Dæ æ dæ galnaste!!”

Kampen i går er det vanskelig å skrive et objektivt referat til…..jeg tror vi bare må si at hvis du så kampen ”vett du sjøl”…hvis ikke ligger et opptak som virkelig er verdt å se  inne på TV2Sumo. For her møtte virkelig Nærbø-laget på jobb! Ikke en gang fikk ØIF Arendal smake på ledelse, det nærmeste de kom var uavgjort. For hva skulle de egentlig stille opp med i går?

Forsvaret satt fra første sekund, Rassin spilte som om ribbeina var støpt i betong. Som den forsvarskommandanten han er ledet han laget sitt i en blå mur som ØIF aldri fant utav. Og om de rød og svartstripete kom seg gjennom stod det en rød vegg helt bakerst. Vegard vartet opp med en smått imponerende redningsstatistikk på 45% i det som ble klassifisert som Nærbøs viktigste kamp. Fremover på banen må ØIF ha blitt småsvimmle av farten til Nærbø i et angrepsspill som bølget over dem som en høststorm på Jæren….gang på gang ble de blå lagt i bakken og prøvd nektet passasje uten at det hjalp nevneverdig. Og når dommerne syntes at nå var det litt vel tøft og pekte på straffemerket, steg Tord Aksnes Lode frem og satt ballen i mål – 4 av 4 ganger! For ikke å snakke om publikum! Sjelden har 200 stk laget mer bråk i Loen…vi tør nesten ikke tenke på hvor mye lyd 2000 hadde klart å lag.

Kampen kan vel oppsummeres med Tord Haugsengs ord til Christian Paasche før kamp.

”Hvordan skal dere slå ØIF Arendal?” ”Me ska scora meir mål enn dei” var svaret før han gikk han utpå og smalt inn 6 stk. 

Så hva skal en si??? For to år siden vant flesteparten av gjengen utpå junior-gull for andre gang. I fjor snublet de ut av cupen nesten før den hadde begynt… i år står de igjen som finalelag!!! Jeg tar av meg hatten jeg ikke bruker, tørker en rørt tåre i øyekroken og sier at i går satte dere virkelig #nærbøpåkartet og gav oss #stolteøyeblikk. 

I dag skal både spillere og publikum få suge litt på cupfinalekaramellen, men så er det tilbake til hverdagen. Allerede søndag kommer Haslum på besøk i en viktig kamp i REMA1000-ligaen. Da er det opp i ringa igjen og finne frem #blodsnåttogjuling. 

Jærbladet, Stavanger Aftenblad og TV2 har også oppsummert jubelkampen.

Tabell NM Senior Menn 2021