Før kampen advarte trener Rune Haugseng mot å ikke ta Tønsberg/Nøtterøy på alvor. Med to av to ligaseire og avansement i cupen kunne en lett tenke at kampen mot et nyopprykket lag skulle bli «lett match». Slik gikk det ikke, mye som Rune spådde før kampen.

For det var Tønsberg/Nøtterøy startet best. De satt fart i angrep, spilte seg til gode sjanser som de satt bak Vegard Bakken Øien mens hjemmelaget slet mer med å komme i gang sitt angrepsspill. Halve førsteomgang var spilt før hjemmelaget kom foran i målprotokollen for første gang, uten at de dro nevneverdig fra Tønsberg/Nøtterøy. Da pausesignalet gikk stod det 17-15 på tavla, men omgangen var ikke helt ferdig enda. John Thue stilte seg opp foran et høyreist Tønsberg/Nøtterøy-forsvar for å ta direkte frikast. Umulig oppgave tenkte nok de fleste….bortsett fra John selv som vred seg rundt forsvarsmuren og lurte ballen i mål bak gjestenes keeper – pauseresultat 18-15

Oppgaven virket umulig….John klarte det likevel. Den 18.scoringen til Nærbø i kveld var av det spesielle slaget

2.omgang begynte som 1. – Tønsberg/Nøtterøy var mer påskrudd enn Nærbø og utlignet raskt før de gikk opp i ledelsen etter 10 minutter, mye takket være en tidlig time-out fra trener Robert Hedin som la om til 7 mot 6 i angrep som hjemmelaget slet med å finne utav. Med 15 minutter igjen å spille var det Nærbø-benken sin tur å legge time-out kortet. Hva som ble sagt vites ikke…men tydeligvis var å tape på hjemmebane foran et livlig Nærbø-publikum ikke et alternativ. I alle fall ikke for Vegard Bakken Øien som stengte buret fullstendig siste del av kampen og plukket både 100% sjanser og straffekast. Nærbø traff på sine skudd og bortelaget traff stort sett Vegard på sine skuddforsøk. Resultatet ble at Nærbø tok tilbake ledelsen med 12 minutter igjen å spille og da Rassin brøt gjennom forsvaret til Tønsberg/Nøtterøy og økte den ledelsen til 34-30 med tre minutter igjen å spille, trakk flesteparten av de 500 tilskuerne i Loen et lettelses sukk.

I dag satte Nærbø 6 av 6 straffer – Tord Aksnes Lode sørget for at 5 av de ble trygt plassert i mål, mens Theodor tok over oppgaven med å sette den sjette når Tord selv ble felt i slutten av kampen.

Nærbø scoret to ganger til før sluttsignalet, Tønsberg/Nøtterøy 3 som fastsatte sluttresultatet til 36-33 til hjemmelaget og 3 vunnet av 3 forsøk i årets REMA1000-liga. Amadeus Hedin ble fortjent kåret til Tønsberg/Nøtterøys beste med sine elleve fulltreffere, men Vegard Bakken Øien like fortjent mottok premie fra kampsponsor Liv Klær og Gaver etter hans formidable innsats i andre omgang.

Dagens Nærbøspiller – det var aldri noen tvil om hvem som skulle vinne den kåringen etter andre omgang.

Kveldens kamp den siste hjemmekampen på tre uker. Nå venter to tøffe bortekamper i REMA1000-ligaen mot Fjellhammer og Sandefjord i tillegg til 4.runde kampen i NM mot Runar/Sandefjord før vi kan løpe ut på egen bane igjen når Bækkelaget kommer på besøk 6.oktober.

#blodsnåttogjuling #stolteøyeblikk #nærbøpåkartet

Dette skriver Jærbladet og Stavanger Aftenblad etter onsdagens kamp (abonnement)

I september setter Nærbø Herrer fokus på gullsløyfen og kampen mot barnekreft. Vi støttet det lokale Markus-løpet som ble arrangert 11.september til inntekt for barnekreftforskning og Kreftomsorg Rogaland. Dere kan fortsatt støtte løpet gjennom Vippsnr #590794

Tabell REMA 1000-ligaen Menn 2122