Det føles nesten som en andre seriestart – etter to ukers pause er det endelig klar for kamp igjen for Nærbøs håndballherrer. Litt flåsete kan man si at det er søndag klokken 17.30 serien endelig begynner for Nærbølaget.

For med en serieåpning som bestod av to kamper på fire dager mot de to antatte topplagene i REMA1000-ligaen, var det kun de mest optimistiske som så for seg poengfangst. Og det står da også 0 bak Nærbøs navn på tabellen så langt. Det er imidlertid ingen grunn til å rope varsko i Nye Loen når en ser bak de to resultatene – et tomålstap mot foreløpig ubeseirede Kolstad og et firemålstap på hjemmebane mot fjorårsmester Elverum må kunne kalles godkjent, særlig med tanke på få treningskamper med samlet tropp i oppkjøringen til den nye sesongen.

To ukers pause mellom kamper er sjelden gunstig, men med flere nye spillere inn i Nærbø-troppen denne sesongen er tiden mellom Elverum-kampen og den kommende kampen mot Haslum brukt godt. Det er et hjemmelag som er sugen på sin første seier for sesongen som løper inn til jubelen fra hjemmepublikummet i Nye Loen søndag. 

På motsatt banehalvdel står Haslum som også har flere nye fjes i sin tropp. Borte er kontinuitetsbærere som Andres Rød, Stian Brevik og Trond Tjemsland, selv om sistnevnte har meldt seg til tjeneste igjen som målvaktstrener. Som Nærbø står de bokført med to tap etter sine to første ligakamper – et knepent tap i Aquarama mot KRS Topphåndball i seriestarten før de gikk på et 6-målstap i lokaloppgjøret mot Bækkelaget onsdag. En kamp der kaptein Vegard Tennfjord mente de ikke spilte opp mot sitt potensiale, noe som tillot Bækkelaget å skyte dem i senk. 

Det er altså to poenghungrige lag som møtes søndag ettermiddag i Nye Loen. En kan fort trekke likhetspunkt mellom de to motstanderne – begge lag har nye spillere som trenger å spilles inn i troppen, begge lag har målvakter som kan stenge buret, begge lag må få både forsvar og angrepet til å sitte for å ta seieren og vi mistenker at begge lag vil kjempe hardt for ikke å stå igjen med null poeng etter tre kamper.

Kampstart i Nye Loen søndag ettermiddag er klokken 17.30 – vi håper både langsiden og den blå veggen stiller som Nærbøs 8.spiller i jakten på sesongens første seier. Billetter kan kjøpes her, i Nærbøs app og i døra kampdagen. 

Søndagens kampsponsor er Sparebanken Vest

Kampen kan også sees på TV2Play – husk du kan få 3 måneder TV2Play til prisen av 1 gjennom Håndballpakka. Klikk her for å lese mer. 

Tabell REMA 1000-ligaen Menn 2223