Før Haslum-kampen onsdag kveld uttalte trener Heine Jensen at han var spent på hvordan slitne bein og hoder ville takle den tredje kampen på en uke. E-cupkampen forrige lørdag kunne fort bli en mental utladning både for lag og publikum på tribunen. 

Og i første omgang virket det som vår danske trener hadde rett – Nærbølaget fikk det ikke til å klaffe verken fremover eller bakover på banen. Til og med publikum på tribunen virket som de hadde problem med å nå sitt vanlig nivå.  Nærbøs forsvar var ikke like kompakt som vi har blitt vant til å se det – Haslumspillerne klarte lett å spille seg til gode avsluttningsmuligheter som gav Halvor-Elias og Vegard vanskelige arbeidsbetingelser i mål. Fremover på banen ble mange av Nærbøs skuddforsøk effektivt stoppet av Haslums sisteskanse Thomas Langerud Kristoffersen. Utover førsteomgangen dro Haslum fra og ledet på det meste med fire mål før Nærbø klarte å knappe innpå bortelagets ledelse til 14-16 til pause. 

Lars Sigve Hamre bryter gjennom Haslums forsvar i første omgang.

Etter hvilen startet Nærbø i overtall, siden Haslum fikk en av sine totalt seks utvisninger rett før 1.omgang ble blåst av. Dermed ble jobben med å utligne Haslums forsprang noe lettere og allerede etter 90 sekund stod det 16-16 på resultattavla. Like raskt som Nærbø klarte å komme á jour, gikk Halsum på ny opp i  2- og 3-målsledelse og etter 10 spilte minutter vi igjen like langt som til pause. 

Tord Aksnes Lode ble byttet inn på høyrekanten åtte minutter ut i andre omgangen. Han begynte innhoppet med to kontringer som begge ble plukket av Haslums målvakt før han virkelig fant ut hvor målet stod – på ti minutter hadde han ti avslutninger. 4 av dem havnet utenfor mål, mens de andre 6 havnet i nettet bak Thomas Langerud Kristoffersen og sørget for utligning med ti minutter igjen å spille. Nå begynte også publikum å ligne seg selv i Nye Loen – lå en ny seier i Nye Loen i lufta?

Tord Aksnes Lode ved 7-metersmerket før han setter inn ett av sine seks mål i andre omgang

Resten av kampen ble en grøsser – lagene fortsatte å følge hverandre – Haslum kom seg ett mål foran før Nærbø utlignet gang på gang. Da Tord Haugseng sin pasning ut til John Thue i det 28.minutt ble snappet av Haslumforsvaret, tenkte nok de fleste at nå var det gjort. Haslum tok sin siste time-out før det som sannsynligvis var deres siste angrep i kampen. Skuddforsøket fra Andres Rød ble blokket av Andreas Horst Haugseng. Denne gangen var det Nærbøbenken sin tur å ta time-out. Den ble ledet av nevnte Andreas som la opp til et angrep med 7 mot 6, der Tord Haugseng skulle avslutte. Til Tords spørsmål om de skulle tørre kjøre 7 mot 6 av Andreas sitt svar klart. Planen fungerte – Tord steg opp foran Haslumforsvaret med fire sekunder igjen på klokka og banket ballen i mål. Publikum på tribunen – som var noe mindre enn vi har blitt vant med de siste månedene pga nye smittevernstiltak – kunne igjen trekke pusten og bli med å juble for seier 31-30. 

Preben Leander Nord-Varhaug, Rassin Haugsend, Torger Edland, Mike Würtz Lønne og Theodor Svengsård jubler sammen med Tord Haugseng etter sistnevnte har avgjort kampen til fordel for Nærbø.

Haslums bestemann onsdag kveld var helt klart målvakt Thomas Langerud Kristoffersen, men Tord Haugseng ble kåret til Nærbøs beste. Begge to fikk med seg bestemannspriser levert av kampsponsor R.Skretting

Jærbladet og Stavanger Aftenblads sine rapporter etter kampen kan leses her (abonnement)

Allerede lørdag er det ny kamp – denne gangen på bortebane mot Tønsberg/Nøtterøy. Laget setter seg på bussen østover på fredag. Vi ønsker de god tur og lykke til. Kampstart på lørdag er klokken 17.00 og kampen kan sees på Jærbladet/Direktesport. 

Tabell REMA 1000-ligaen Menn 2122