Bittersøtt poeng – Nærbø

Bittersøtt poeng

Endelig kamp i Loen igjen! I dag med litt mindre folk enn det vi har vært vant med i det siste, 1100 hadde funnet veien inn fra julegrantenning til tenningsnivå på parketten.

Vi viser gode takter i starten av 1.omgang , selv om det er Halden som setter det første målet. Theodor Svensgård setter sitt og Nærbøs sitt første for kvelden etter 2 minutt – og det fortsatte han med resten av første omgang. Hele seks mål satte han bak en god Bertram Obling i Halden sitt mål.

14 minutter spilt og  vi er foran med 3, men Halden jobber seg inn i kampen igjen. Vi preges av stang ut og tekniske feil. Gjestene scorer fem mål før Nærbø klarer å sette sitt niende.  Resten av omgangen deler hjemme og bortelag på å lede med ett mål – sånn sett gir pauseresultatet 15-15 et godt bilde av kampen de første 30 minuttene. Kantspill er også et beskrivende ord for vår første omgang i kveld, hele 11 av 15 mål ble satt av Theodor Svengsård,Sindre Heldal og Tord Aksnes Lode.

Andre omgang fortsetter Nærbø og Halden sitt skyggespill: et mål foran, uavgjort, et mål bak frem til 22-22 etter åtte minutt. Da mister vi litt av flyten – skudd går i stang, utenfor og tekniske feil og Halden leder med tre mål etter 12 spilte minutt.

På tide med timeout og litt samling for hjemmelaget – det hjelper, fem minutter senere er det uavgjort igjen 27-27. Så var det det med ”sikre mål” da, både straffekast og hundreprosentsjanser settes utenfor fra oss, men Vegard Bakke Øien holder oss inne i kampen., Halden makter ikke å rykke fra. Loen-publikummet senser 2 poeng, det bruser fra tribunen og tre minutter før slutt kriger Rassin Haugseng inn 30-29.

Halden tar timeout med to minutter igjen på klokka, men får ikke avsluttet i neste angrep. Vi angriper, men ny teknisk feil gjør at Halden kan rushe inn uavgjort 30-30.  Ny timeout fra Marc og Rune med mindre enn ett minutt igjen og spille. Dommerne blåser i gang kampen igjen og vi får ikke mange trekkene før det blåses passivt som både publikum og spillere protesterer mot. Halden rusher mot vårt mål, men skuddet settes utenfor.  Dermed ender det 30-30 – litt surt, men med tanke på at Halden hadde kampens siste ballkontroll puster vi lettet ut etter 1 verdifullt poeng. Willam Nilsen-Nygaard kåres til Haldens beste, Theodor Svengsård blir fortjent vår beste spiller etter sine ti mål i kveld.

Ny hjemmekamp i Loen allerede lørdag 7.desember kl 16.00, da kommer Runar Sandefjord på besøk. Vi har ikke tenkt å gi de en tidlig julegave, men ønsker oss #fullhall og jubelstemingn fra dere på tribunen. Det er på tide med 2 poeng på hjemmebane igjen.