Det er ikke mer enn halvannen måned FyllingenBergen sist var på besøk i Nye Loen, da som kvartfinalemotstander i cupen.  Nærbø gikk seirende ut fra den kampen og står som kjent også igjen som cupfinalist etter semifinaleseieren over ØIF Arendal tidligere i måneden. Men nok om NM….i morgen er det poeng i REMA1000-ligaen det skal kjempes om.

Ole Nærland kjemper seg gjennom FyllingenBergens forsvar under NM-kvartfinalen i oktober 20. Arkivfoto

Siden kvartfinalen har morgendagens motstandere begge spilt 6 ligakamper hver. FyllingenBergen 3 borte og 3 hjemme, med 7 poeng som resultat. Nærbø har også spilt like mange hjemmekamper som bortekamper og plukket med seg 6 poeng. Nærbøs sjetteplass på tabellen skilles fra FyllingenBergens niendeplass med kun 1 poeng og resultatrekken 6-1-5 kontra FyllingenBergens 5-2-5. Ganske jevnt med andre ord. 

Sindre er nok en gang klar for å kjempe mot gamleklubben. Her fra NM-kampen i oktober.

Jevnt kanskje også ordet som best beskriver oppgjørene mellom de to langene de tre siste sesongene, sett bort fra nimåls-seieren Nærbø slo til med på hjemmebane sitt første år tilbake i eliten. Jevne oppgjør til tross, Nærbøseier har også vært et gjennomgående resultat – siden 18/19 sesongen har Nærbø møtt FyllingenBergen seks ganger, inkludert årets kvartfinale i NM. Hele fire ganger har jærbuene gått seirende av banen og et oppgjør har endt med uavgjort. Faktisk har ikke FyllingenBergen vunnet mot Nærbø siden de møttes i Bergen for tre år siden, i september 2018.

Vi forventer nok en gang tøffe tak og et jevnt oppgjør i Nye Loen.

Det betyr ikke at det blir ”eden mad” i morgendagens oppgjør. Vi forventer at trenden fra tidligere kamper fortsetter og at det blir #blodsnåttogjuling i et jevnt oppgjør for de 200 tilskuerne som får delta fra tribunen. FyllingenBergen på sin side er nok mer enn lystne på å revansjere både kvartfinalen og tapet i serieåpningen i september. 

Velkommen til nok en kamp i Nye Loen. Pr dags dato får vi fortsatt slippe inn 200 tilskuere, noe vi er veldig takknemlige for. Til dere som ikke har fått billett kan dere se kampen på Jærbladet/Direktesport, kampstart klokken 17.00.

Kan Theodor og Andreas nok en gang danse etter seier mot FyllingenBergen?

Korona-vettregler for tilskuere i Nye Loen

  • Hold deg hjemme om du føler deg syk
  • Hold 1 meter avstand i køen inn i Loen….dørene åpnes ikke før en time før kampstart
  • Bruk spritstasjonene ved inngangene. Følg instruksjonen til kampvertene.
  • Hold avstand til andre tilskuere – sitt kun på oppmerket plass. 1-meter regelen på tribunen gjelder også for familiemedlemmer
  • Bruk trappene opp til tribunene. Ingen fra tribunene skal ned på spilleflaten før, under eller etter kamp. Dette gjelder også i pausen
  • Bruk Vipps eller kort i kiosken
  • Hvis ballen kommer opp på tribunene under oppvarming eller kamp skal den ikke røres av publikum. Spillerne må selv hente ned igjen ballen
  • Hold avstand også etter kampen, hold igjen så ikke alle går ned trappene samtidig
  • De som sitter på høyre side av glassburet bruker trappen mot skolen, de som sitter til venstre for glassburet bruker trappa mot parkeringsplassen. Tøm tribunen rekkevis for å holde avstand til andre ned trappene.

Tabell REMA 1000-ligaen Menn 2021