En uke etter 28-28 mot Tønsberg/Nøtterøy i Nøtterøyhallen var Nærbø igjen klar for kamp i REMA1000-ligaen. En uke kampfri var etterlengtet etter en travel desember så langt og håpet var at en uke uten kamper skulle ha gitt overskudd til et slitent Nærbømannskap. Dagens motstander Fjellhammer på sin side var revansjelystne etter en jevnspilt kamp i Lørenskoghallen tidligere i høst der Nærbø til slutt kunne juble over seier. 

Det ble tidlig klart at Nærbølaget ikke hadde sin beste dag på parketten. Selv om Ole Nærland satte kampens første scoring og Halvor-Elias Nærland plukket de første avslutningen fra Fjellhammers mannskap klarte ikke hjemmelaget laget en luke til Fjellhammer som lå ett mål de første femten minuttene. Skuddbom, redninger fra en god Loke Peter Bransen og tekniske feil fra Nærbøspillerne gav de, for anledningen, gulkledde fra Fjellhammer muligheten til å stikke fra i siste halvdel av første omgang. En stund ledet de med fire mål før hjemmelaget klarte å redusere til to mål bak før pause. En avblåsning før pausesignalet gikk gav Lars Sigve Hamre muligheten til et frikast på egen banehalvdel – som førte til at kommentator Morten lovet å gå til Fjellhammer om Lars Sigve faktisk scoret. Heldigvis for Morten gikk skuddet, som ventet, langt utenfor. 

I pausepraten etterlyste trener Rune Haugseng besluttsomhet og vilje hos sine spillere og å være påskrudd når skuddmulighetene bød seg. 

Fjellhammer kom på banen i andre omgang med samme oppskrift som i første – å dra ned tempoet i kampen. De lykkes i første omgang og de fortsatt med det de siste 30 minuttene. Nærbø klarte aldri ta igjen de to målene de lå bak til pause. Loke Peter Bransen fortsatte å plukke Nærbøs avslutninger som gav Fjellhammer muligheten til å fortsette å øke ledelsen. Når hjemmelaget i tillegg ikke scorer fra 18. til 25. minutt blir det vanskelig å vinne kamper. Fjellhammer jublet til slutt for en fortjent seier 22-27. 

Benjamin Berg og resten av Fjellhammer hadde Nærbø i kne mesteparten av lørdagens kamp i Nye Loen

For Nærbø ble det en uvanlig kamp, av mange grunner. Med kun 50 stk på tribunen ble det mer enn treningskampstemning enn REMA1000-liga stemning i hallen, tempoet i kampen ble effektivt skrudd ned av Fjellhammer og når scoret Nærbø kun 22 i mål i en tellende kamp? Nærbøs beste på en dårlig dag ble Andreas Horst Haugseng, men målvakt Loke Peter Bransen som ventet ble kåret til Fjellhammers beste spiller i dag. 

Nå venter en siste kamp i REMA1000-ligaen mot Bækkelaget før en fortjent periode med juleferie og mesterskapspause. Den kampen spilles allerede førstkommende tirsdag klokken 18.30 i Nordstrand Arena. 

Tabell REMA 1000-ligaen Menn 2122