Noen ting har en tendens til å gjenta seg selv … morgendagens kamp mot Fjellhammer føles som det. Nøyaktig ett år siden sist møte i Nye Loen står de grønnkledde nok en gang på motsatt banehalvdel i den siste hjemmekampen før landslagspausen.

Noen forskjeller er det jo … dette året er datoen 18.desember – i fjor var det naturlig nok 19.desember. I år kom innstrammingene i smitteverntiltakene før jul – som medfører at kun 50 publikummere slipper inn i hallen. I fjor ble det strammet inn på smitteverntiltak etter jul – noe som førte til at kampen mot Fjellhammer 19.desember i fjor ble vår siste i REMA1000-ligaen 2020/21.

Fjellhammer ligger på 10. plass etter halvspilt sesong, men er ikke mer enn 6 poeng bak oss som ligger fem plasser lengre oppe på tabellen. Høstens bortekamp i Lørenskoghallen ble, som vi mistenkte, en vanskelig kamp som vi til slutt gikk seirende ut av. Den kampen startet på verst mulige måte med bomskudd, keeperredninger fra Fjellhammers målvakt og ingen mål til oss de syv første minuttene. Til slutt klarte vi å hente oss inn og levere et uavgjort resultat til pause før vi dro i land en firemålsseier til slutt. Vår beste spiller den onsdagen for tre måneder siden var Halvor-Elias Nærland, som med en redningsprosent på 33% var en viktig brikke for å dra seieren i land.

Vi er sikre på at det er en revansjelysten Fjellhammer-gjeng som kommer på besøk i morgen. Med seier nærmer de seg åttendeplassen på tabellen, samtidig som de får et bedre pusterom til de tre lagene under nedrykksstreken. Vi kommer ikke til å gi fra oss poengene lett – i morgen blir det som vanlig lagt igjen #blodsnåttogjunling for å sørge for at poengene blir igjen på Nærbø. Det meste ligger dermed til rette for en ny, spennende kamp i REMA1000-ligaen. 

For ordens skyld….resultatet etter fjorårets hjemmekamp mot Fjellhammer ble uavgjort, men siden strøket siden kun enkel serie ble gjeldende sesongen 2020/21.

Som nevnt får ikke mer en 50 tilskuere slippe inn på tribunen i morgen. Vi kommer virkelig til å savne tilskuerkoret som synger til «Himmelen æ blåe» og støtten dere har levert fra tribunen kamp etter kamp. Håndball er ikke like gøy uten tilskuere i hallen – forhåpentligvis sees vi igjen i februar. I mellomtiden kan dere kjøpe sofabillett til lørdagens kamp i appen eller på nett og se kampen på Jærbladet/Direktesport klokken 15.30.

Sofabillett til lørdagens kamp kan kjøpes i app eller på hjemmesiden

En liten notis til slutt – to kommende medspillere møtes på hver sin banehalvdel i morgen. Både Fjellhammers toppscorer Benjamin Berg og vår playmaker Andreas Horst Haugseng ble mandag denne uken presentert som Elverumspillere fra høsten 2022. 

Er du REMA1000-ligaens beste tipper? Trykk her for å levere din bong.

Tabell REMA 1000-ligaen Menn 2122