Tirsdag kommer Elverum til Nye Loen, vel vitende at de med seieren hjemme i Terningen Arena i første semifinalekamp har et foreløpig grep om finaleplassen i REMA1000-ligaens sluttspill. Selv om de til slutt vant med 6-mål hadde de et heltent Nærbø-lag jagende etter seg mesteparten av den kampen. Klarer de blå og hvite kjempe seg foran i tirsdagens kamp, utligne Elverums kampledelse og dermed tvinge frem en ny hjemmekamp 24.mai?

Det er ikke tvil om at Elverum har lyst på finaleplassen i sluttspillet – kun seier der kan gi de sorte og hvite innpass i CL også neste sesong. Det er ikke mindre tvil om at Nærbø har lyst å gi dem kamp til døren om den plassen – som kommende Elverum-spiller Andreas Horst Haugseng sa i intervju med TV2 før semifinalene ble kastet gang: Om ikke Elverum slår Nærbø over fem kamper fortjener de ikke plassen i finalen.

Sist Elverum var på besøk i Nye Loen ble hjemmelaget ett par nummer for små da de tapte 26-35 uten forsvarssjef Rassin Haugseng på banen. Siden den gang har Elverum rukket å bli norsk seriemester, spille seg til cupfinale og spille kvartfinale i Champions League mot PSG i tillegg til å ta seg til semifinalen i sluttspillet.

At Nærbø også har tatt store steg og blitt et bedre lag viste de på fredag da de gjennom store deler av semifinalekampen nektet å slippe Elverum langt foran seg i målprotokollen. Resultatet ble en god håndballkamp mellom to løpsvillige og heltente lag som nektet hverandre mye pusterom gjennom 50 av de 60 minuttene. Først de siste 10 kunne Elverum, god hjulpet av feil fra Nærbø og 7 mot 6-spill i angrep, øke ledelsen og til slutt vinne med 6 mål.

Nærbø endte på femteplass i årets REMA 1000-liga. Kolstad, Runar, Drammen og Elverum var lagene foran dem på tabellen – av de er det kun Elverum som i år ikke har tapt i Nye Loen. Til gjengjeld har de måttet reise hjem fra Nærbø med uforrettet sak ved to tidligere anledninger – med #fullhall skal det legges igjen #blodsnåttogjuling for å prøve og sende Norges beste lag hjem med tap fra Nye Loen for tredje gang.

NB! Om du trengte en ekstra grunn til å komme på kamp tirsdag: Det kan være siste gang vi ser Preben, Andreas, Vegard og Heine i Nye Loen ikledd Nærbø-logo. Det er bare å komme seg på kamp – billetter kan kjøpes i app eller her.

Kampsponsor er Jærbladet.