Det koker på Jæren! Etter å ha beseiret Kolstad over to kamper i sluttspillets kvartfinale på en overbevisende måte har billettsalget til søndagens semifinale i EHF European Cup tatt helt av. I skrivende stund er det solgt over 1300 billetter til kampen som avgjør hvilket lag som skal representere Norge i årets finale i EHF European Cup!

Første kamp i rekken av to ble spilt i Drammenshallen lørdag for en uke siden. Også da hadde Nærbø solid støtte på tribunen av tilreisende supportere. De fikk se en kamp som bølget frem og tilbake og et Nærbø-lag som lenge spilte jevnt med årets sølvvinner i REMA1000-ligaen. Et tremåls-tap mot Drammen føles vanskelig, men ikke umulig å ta igjen på hjemmebane – håpet om en finale lever i beste velgående på Jæren!

Før kampen i Drammenshallen spådde både Nærbøs Tord Haugseng og Drammens Gøran Sørheim fartsfylte semifinaler med mye mål. Fasit etter første kamp ble 57 mål, en jevn første omgang og en andre omgang Drammen på det meste ledet med fem mål. En 3-målsseier til tross, Kristian Kjelling var tydelig misfornøyd med eget lags prestasjoner etter kampen. Like sikker som Drammens trener var at hans spillere ville prestere bedre i Nye Loen, var Tord Haugseng på at Nærbø kunne vinne med de nødvendige sifrene på hjemmebane. Svaret får vi på søndag i et fullpakket Nye Loen som vil prøve å løfte sitt lag frem til nye #stolteøyeblikk.

De færreste så nok for seg at Nærbø, som gikk av banen som tapende cupfinalist i desember 2020 med en sølvmedalje og en billett til europacupspill i lommen, halvannet år senere skulle kjempe om en finaleplass i EHF European Cup! Laget som i 2018 rykket opp til elitenivå har alltid satt seg hårete mål og jobbet systematisk mot disse – hver sesong i har de tatt noen ekstra skritt fremover. Søndag har de muligheten å ta det største steget til nå – å plante begge beina i en europacupfinale. 

Etter onsdagens kamp mot Kolstad tok Rune Haugseng mikrofonen og oppfordret alle på tribunen til å ta med seg en venn og fylle hallen til på søndag.  Det ønsket får han oppfylt og vel så det. Om publikum, og Nærbø-laget, klarer å matche prestasjonene fra kampen i midtuken kan det bli en magisk kveld i Nye Loen. 

Kampsponsorer på søndag er Coop Mega Nærbø og Waldeland & Varhaug