Det meste lå til rette for en fin kveld i Nye Loen denne onsdagskvelden. Inngang uten restriksjoner gav 944 feststemte tilskuere på tribunen, Nærbølaget hadde levert fem seire på rad i REMA1000-ligaen så langt, mens BSK på sin side stod med to mindre på like mange forsøk. 

Nærbø startet offensivt i forsvar, men BSK klarte løpe gjennom og score kampens første mål før Theodor Svensgård fikk æren av å sette Nærbøs første på straffe. Slik skygget lagene hverandre gjennom hele den første omgangen – et mål foran, uavgjort, et mål bak. Begge forsvar spilte tøft, som for Nærbø sin del resulterte i at Andreas Horst Haugseng fikk sin andre tominutter allerede etter atten spilte minutter. Dermed ble hjemmelaget tvunget til å finne alternative løsninger i sitt forsvarsspill, i dag løst ved at Andreas spilte ener i forsvar. Vi har blitt vant med siste sekund scoringer i Nærbø sine kamper så langt i år, og i dag var ikke noe unntak at Theodor satte omgangens siste mål rett før dommeren blåste av og satte pauseresultatet til 16-15. 

Theodor Svensgård setter 1.omgangs siste mål og Nærbø kunne gå til pause med 16-15 ledelse

Spenningen fra første omgang holdt seg  også i de siste 30 minuttene, stort sett med BSK et mål foran hjemmelaget. Og etter litt mer enn halvspilt omgang fikk BSK det de hadde jaktet på etter Andreas fikk sin andre utvisning i første omgang. Nærbøs playmaker fikk se to fingre i lufta for tredje gang og måtte gå og sette seg på tilvist plass på tribunen resten av kampen. Rett etter det røde kortet så det ut som resten av Nærbølaget giret opp ett hakk og to. Vegard Bakken Øien plukket flere skudd og et mål bak ble til to mål foran. Kampen stod og vippet og i dag vippet den ikke Nærbøs vei. BSKs Nicolai Wiig plukket tre skuddforsøk på rappen, mens Nærbøforsvaret ikke klarte å demme opp for BSK sine angrep. 

Andreas Horst Haugseng visste hva som kom 18.minutter ut i andre omgang…

Vi skal ikke legge skjul på at flere kamper denne sesongen har vippet Nærbøs vei i sluttminuttene. I dag vipper motstanderen sin vei og BSK kan reise hjem til Oslo med 31-33 seier over hittil ubeseirede jærbuer. 

Selv om det ble tap, må vi nevne gleden det er å kunne ha mye tilskuere på tribunen igjen. 944 stk hadde funnet veien til Nye Loen i dag – og de gav lyd fra seg! Vi håper dere kommer tilbake neste onsdag når Drammen kommer på besøk. 

Bækkelagets beste spiller i dag var Trym Korperud Johnsen, mens Theodor Svengsård for andre kamp på rad ble kåret til Nærbøs beste spiller. Bestemannsprisen til begge lag ble gitt av kampsponsor Kafe Jærbuen

Jærbladet og Stavanger Aftenblad hadde dette å si om kveldens kamp. (abbonement)

Tabell REMA 1000-ligaen Menn 2122