Nærbø tok imot Pallamano Conversano i Nye Loen lørdag ettermiddag og oppgaven for videre avansement i EHF European Cup var som følger: Med et tomålstap 25-27 i bagasjen fra turen til Italia sist helg måtte Nærbø vinne med minst tre mål. (Skulle hjemmelaget score mer enn 28 og slippe inn mindre enn 25 holdt det å vinne med to). Spillerne gikk på banen vel vitende om at ASD Accademica Pallamano Conversano 2014  kom til å kjempe med nebb og klør for å holde tomåls-forspranget og aller helst vinne i Nye Loen. 

Tord passerer gjennom flammene under innløpet

Drøyt 1100 tilskuere hadde funnet veien til tribunen i Nye Loen lørdag ettermiddag og  på kortsiden hadde en liten delagasjon italienske supportere samlet seg. De laget god lyd til støtte for sitt lag, men fikk umiddelbart svar på tiltale fra hele langsiden i Nye Loen. Rammene lå godt til rette for en spennende batalje mellom Nærbø og Pallamano Conversano. 

Hjemmelaget gikk raskt opp i den to-målsledelsen de jaktet etter skudd fra Lars Sigve Hamre og Tord Haugseng før Mike Würtz Lønne fikk en tidlig utvisning. Gjestene fra Italia slet likevel med å få ballen i nettet bak Nærbøforsvaret og en god Halvor-Elias Nærland mål. I stedet for satte Ole Nærland inn Nærbøs tredje for dagen, før Pallamano Conversano fikk notert sin første scoring på straffe etter nesten sju spilte minutter. 

Hjemmelaget stod godt opp i forsvar, med 17-år gamle Torger Edland i midtforsvaret i skadefraværet til Rassin Haugseng. Utover i omgangen jevnet spillet mellom de to lagene seg noe mer ut, men Nærbø ble fortsatt liggende foran med 1, 2, 3 og 4 mål. Tøft forsvarsspill gav til Pallamano Conversano fire utvisnings-periode de første tretti minuttene, noe som igjen gav Nærbø gode muligheter å opprettholde ledelsen de opparbeidet seg.. Selv om også Nærbø måtte sende Mike Würtz Lønne og Tord Aksnes Lode på benken med hver sin utvisning klarte aldri Pallamano Conversano å utligne i løpet av første omgang. Pauseresultatet ble 15-12 – en ledelse som var nok til å gi videre avansement i europacupen for Nærbølaget. 

2.omgang startet med en Nærbøspiller mindre på banen etter Tord Aksnes Lode sin utvisning i slutten av første omgang. Det tillot Pallamano Conversano å redusere ledelsen med to, men innen kort tid var Nærbø igjen foran med  fire mål. Etter 5 minutter ble Lars Sigve Hamre lagt i bakken av bortelagets strekspiller og de belgiske dommerne vurderte forseelsen såpass alvorlig at de fant frem et direkte rødt kort. Dermed måtte Pallamano Conversanos spiller nr. 8  finne seg i å sette seg i glassburet resten av kampen. 

Lars Sigve Hamre legges i bakken av Pallamano Conversanos spillere – som resulterer i rødt kort på spiller nr 8 hos bortelaget

Den påfølgende overtallsperioden nyttet Nærbø til å gå opp i en  5-målsledelse som tvang Pallamano Conversano til time-out allerede etter 9 spilte minutter av andre omgang. Resultatet av den ble vel så som så –  i stedet for at bortelaget kom nærmere i målprotokollen ledet Nærbø på et tidspunkt med seks mål etter halvspilt andreomgang. De fleste som heiet på de i blått og hvitt i Nye Loen begynte å kjenne seg trygge en 3-målsseier. Vegard Bakken Øien, som byttet plass med Halvor-Elias Nærland etter første omgang,  fortsatte å plukke baller som hans kollega hadde gjort de første 30 minuttene av kampen og bidro til følelsen av at Nærbølaget hadde kontroll. 

Med 10 minutter igjen å spille og 6 mål foran fikk Mike Würtz Lønne sin 3 utvisning og må sette seg i glassburet sammen med sin italienske strekkollega. Det begynte å haste for bortelaget, som valgte å ta sin siste time-out med 6,5 minutt igjen på klokka og fem mål bak Nærbø på resultattavla. 

17 år gamle Torger Edland står godt opp i midtforsvaret til Nærbø i Rassin Haugseng sitt skadefravær. Her går Mike Würtz Lønne på sin andre utvisning i kampen (som etter hvert ble tre og rødt kort)

Til tross for strafferedning fra Vegard Bakken Øien reduserte Pallamano Conversano  til 28-24 – nå var det Nærbøs tur til å ta en time-out. med i overkant av fem minutter igjen å spille. Bortelaget valgte å legge forsvaret mer offensivt og prøve å presse Nærbølaget til å gjøre feil i sitt angrepsspill. I det påfølgende angrepet fikk Pallamano Conversano det viktige 25.målet som tvang Nærbø til å måtte vinne med tre for å være sikret videre avansement.

Med to minutter igjen å spille hadde Nærbø akkurat den ledelsen de trengte med 29-26. Godt spill i påfølgende Nærbøangrep blir stoppet av den italienske målvakten,  men takket være en teknisk feil fra Pallamano Conversano kunne Ole Nærland igjen øke ledelsen til fire mål før bortelaget reduserte på straffe med 40 sekunder igjen å spille. 

Tord Haugseng jubler mot publikum etter å ha satt kampens siste mål og fastsatt sluttresultatet til 31-27

Conversano møtte Nærbø høyt i sitt forsvarsspill for å kunne provosere frem feil og muligheten til redusering. Med 10 sekunder igjen på klokka ble det det siste time-outkortet lagt fra Nærbøbenken. Når spillet settes i gang igjen ble Tord Haugseng spilt fri fra det offensive forsvaret til Pallamano Conversano og fastsatte resultatet  til 31-27 som gav sammenlagtresultat 56-54 og videre avansement.

Dermed fortsetter det europeiske eventyret til Nærbø, som i sin debutsesong i Europa nå tar det  fjerde steget inn i EHF European Cup. Den neste runden spilles i februar, mellom 12. og 20.februar 2022.  Hvem motstanderen blir får vi vite tirsdag 7.12 klokken 11.00.

Arctic Steel var kampsponsor under lørdagsn europacupkamp

Tabell EHF European Cup Menn 2122