Det knytter seg alltid spenning til en seriestart. Vil treningsarbeidet som er lagt ned i løpet av sommeren gi uttelling i kamp? Hvordan måler årets utgave av laget seg mot fjorårets? Hvilke steg har de andre lagene tatt? Hvordan sitter samspillet mellom gamle og nye lagkamerater i en tellende kamp? Hvor gode er egentlig Kolstad etter 3 norske og 2 islandske landslagsspillere inn siden fjorårets sesong?

Av de 14 spillerne Nærbø tok med seg til Kolstad Arena var 3 navn nye på Nærbø-blokka. Kasper Lothe og Gustav Bergendahl ble sittende på benken når dommerne blåste i gang kampen, men Joachim Søholm Christensen tok plass mellom stengene i sin første tellende Nærbøkamp. 

Ole Nærland fikk æren av å score sesongens første ligamål for de blåkledde. Selv om Kolstad svarte umiddelbart og ofte fra sin venstre side klarte jærlaget å holde følge de første åtte minuttene. På stillingen 5-3 reddet landslagsmålvakt Torbjørn Bergerud Tord Aksnes Lodes andre straffekast for kvelden – en redning som umiddelbart gav en kontringsscoring for hjemmelaget. Det virket som Kolstad fikk blod på tann mens Nærbø slet i angrep – hjemmelagets ledelse til en 5-målsledelse ved halvspilt omgang. 

Godt hjulpet av en god Halvor-Elias Nærland som kom inn på stillingen 8-4, og en del tekniske feil fra Kolstad ble 5-målsledelsen redusert til både 4 og 3 mål mot slutten av omgangen. Det virket som Nærbø hadde funnet tilbake til #blodsnåttogjuling formelen i forsvar – litt for mye faktisk ifølge kveldens dommerpar. Halvannet minutt før pause ble Rassin Haugseng henvist til tribunene med rødt kort etter det dommerne tolket som et slag mot skulderen til Kolstads Smarason. 90 sekunder senere kunne Kolstad gå til pause med 5-målsledelse 17-12.

I pausen etterlyste Rune Haugseng vanskeligere arbeidsforhold for Kolstads venstreside i angrep og at Nærbøspillerne fikk fart på beina i angrep for å få hjemmelagets solide midtforsvar i ubalanse. 

Andre omgang var ikke gammel før Rassin Haugseng fikk selskap av hjemmelagets Simen Lyse på tribunene. En nedriving av Tord Aksnes Lode i kontring sørget for at også Kolstad ble en mann i manko resten av kampen. Kolstad holdt seg foran Nærbø også i siste del av kampen, men jærbuene bet godt fra seg i andre omgang. Halvor-Elias fikk hjelp av et mer påskrudd forsvar enn i første del av kampen, et mer offensivt forsvar tvang stillestående Kolstad-spillere til tekniske feil og Nærbø gikk seg ikke like mye fast i Kolstads forsvar.

Men nærmere enn to mål bak kom aldri bortelaget i kveld – mye takket være en Torbjørn Bergerud som plukket viktige avslutninger, bl.a. to straffekast. De to målene var også det som skilte lagene ved kampslutt, til tross for at Kolstad var oppe i en femmåls-ledelse midtveis i andre omgang. Kolstad kunne innkassere sesongens første 2-poenger med 29-27 seier over Nærbø onsdag kveld. 

Nærbøs nysigneringer Gustav Bergendahl og Kasper Lothe fikk vist seg frem i løpet av andre omgang – Gustav levde opp til #blodsnåttogjuling i sitt forsvarsspill og vi tipper det fortsatt synger litt i nettet i Kolstad Arena etter Kaspers suser av en redusering i starten av andre omgang. At Nærbøs beste spiller onsdag kveld heter Halvor-Elias Nærland er helt fortjent etter 37% redninger. Syvmålsscorer Magnus Langeland fikk samme hedersbevis hos Kolstad. 

Følg laget i ditt hjerte – REMA1000-ligaen ser du på TV2Play

Neste oppgave for Nærbø venter på lørdag og blir ikke enklere enn dagens kamp. Allerede i første hjemmekamp for sesongen kommer Andreas Horst Haugseng hjem med sitt nye lag Elverum. Trippelmesteren fra sist sesong serieåpner mot oss i Nye Loen lørdag 3.september klokken 18.15. 

Tabell REMA 1000-ligaen Menn 2223