Semifinale i sluttspillet og finalespill i europacupen gjorde Nærbøs 2021-22 sesong ekstra lang. Ferien var derfor ekstra kjærkommen for både hode og kropper da den endelig kom. Det tok derimot ikke lang tid før det igjen begynte å krible i fingrene og i morgen er det endelig klar for den første kampen i 2022-23 versjonen av REMA1000-ligaen.

Nærbø åpner på bortebane, og ikke hvilken som helst bortebane. De tar turen til tidligere landslagstrener Christian Berge og hans Kolstad – laget med et uttalt mål å skape Norges råeste idrettsopplevelse og bli Norges beste håndballklubb innen 2024. 

Kolstad var også motstander i fjorårets kvartfinale i sluttspillet – to kamper vi mistenker Trondheims-lager er lystne på å revansjere i onsdagens seriestart. Nærbø var suverene i de to kvartfinalekampene og sendte Kolstad på hodet ut av sluttspillet etter to av tre kamper, bl.a. hjulpet av Tord Haugseng sin skuddarm i kamp en og Halvor-Elias sin smått utrolige redningsprosent i returoppgjøret i Nye Loen. 

Siden de to semifinale-kampene har begge lag gjennomgått endringer. Hardt satsende Kolstad har denne sesongen forsterket troppen med bl.a. Torbjørn Bergerud, Vetle Eck Aga,

,Magnus Gullerud, Sigvaldi Gudjonsson og Janus Samarason. Nærbø har siden mai tatt farvel med seks av spillere som mottok gullmedalje i Baia Mare – Andreas Horst Haugseng ikler seg nå Elverums hvite drakt, Preben Leander Nord-Varhaug har flyttet til Kristiansand, Vegard Bakken Øien flyttet nærmere familie og vokter nå Fjellhammers mål, Lasse Hamann Boeriths returnerte til Danmark og Atle Gudmestad la opp. I går ble det også klart at skadeforfulgte Stian Vigre, 98-modellen som ofte ble kallet det største talentet av alle på Nærbø, ikke ønsker å returnere til håndballbanen etter sin korsbåndsskade.

Inn dørene i Nye Loen har Fredrik Ruud kommet og tatt over treneransvaret etter Heine Jensen. To nye 98 modeller skal i år ikle seg Nærbøs farger denne – svenske Gustav Bergendahl fra Tønsberg/Nøtterøy og playmaker Kasper Lothe har byttet ut Follo har begge byttet ut røde drakter med Nærbøs blå. Danske Joachim Søholm Christiensen er et kjent fjes for de som har fulgt norsk håndball gjennom mange år. Den rutinerte målvakten kommer fra Runar Sandefjord og danner en solid målvakts-duo med Halvor-Elias Nærland. I tillegg til de tre nyankomne har også flere rekrutter tatt steget opp til en ny treningshverdag sammen med elitelaget, bla. 2004-modellene Jesper Edland og Marius Olseth. 

Årets utgave av Nærbø-herrer inneholder flere nye navn, bl.a rekrutter fra egne rekker.

Oppkjøringen til ny sesong har gitt varierende resultater. Fokus har da heller ikke vært resultat primært, men å spille laget sammen frem mot seriestart. #blodsnåttogjuling er fortsatt Nærbøs DNA – vi gleder oss til seriestart i Kolstad Arena i morgen og umiddelbart få lov å måle oss mot en av favorittene i hjemlig liga på deres hjemmebane.

Onsdagens kan du se klokken 19.15 på TV2Sport2 eller på Jærbladet (abonnement)

Husk også å skaffe deg din billett til årets første hjemmekamp mot Elverum allerede førstkommende lørdag kl. 18.15. 

Tabell REMA 1000-ligaen Menn 2223