Tett, jevnt og spennende – det pleier å være oppskriften når Kolstad stor på motsatt banehalvdel i Kolstad Arena. Legg til at trener Rune Haugseng mente at dette ville være en av de vanskeligste bortekampene for sesongen, så hadde Nærbø-herrene en utfordring foran seg i kveld.

Lars Sigve satte kampens første og andre scoring bak Lars Eggen Rismark i Kolstad-målet, mens Vegard fortsatte det gode spillet fra kampen mot Bergen tidligere i uken med redninger på flere av hjemmelaget sine skuddforsøk. Både Nærbø og Kolstad satte fart etter avslutninger på egne mål, som gjorde at etter fem minutter stod det allerede 6 mål på måltavla – 2 til hjemmelaget og 4 til oss. 

Nok en gang er keeper Vegard Bakken Øien en av våre beste spillere – bl.a. med to strafferedninger når det står og vipper i slutten av andre omgang. Her fra onsdagens kamp mot Bergen Håndball

Etter ti minutter får Rassin sin andre 2-minutter og nok en gang tvinges Heine og Rune til å disponere når han kan brukes. Rytmen i forsvaret vårt forandrer seg litt og Kolstad kryper nærmere, samtidig som Eggen Rismark og Kolstad-forsvaret begynner å plukke våre skudd, 6-11 blir til 12-13. Preben kommer inn for Lars Sigve på høyrekanten og setter umiddelbart ballen i mål til 12-14.

27 minutter ut i omgangen skjedde det vi fryktet. Med to utvisninger på blokka allerede ble Rassin dømt for å være litt for hard i forsvarsspillet igjen og sendt til tribunen resten av kampen. Lagene spilte jevnt etter det røde kortet, godt hjulpet av to opplagte målvakter i begge ender av banen. Mot slutten av første omgang rev Nærbø til seg initiativet igjen og kunne gå til pause med 3 måls-ledelse 15-18. De aller fleste trodde nok det skulle bli 16-18, men Halvor-Elias Nærland kom inn i målet og plukket straffen som ble tildelt Kolstad i siste spillesekund før pause. 

For andre kamp på rad må Rassin tåle to utvisninger i starten av første omgang. Her fra onsdagens kamp mot Bergen da han ikke fikk flere enn de to – så heldig var han ikke i dag.

I starten av andre omgang var nesten ikke Nærbø til å kjenne igjen – skuddene gikk i blokk eller ble plukket av Simen Westby Johansen som hadde kommet inn i Kolstads mål. Hjemmelaget satte tre mål på rappen, uten at Nærbø klarte svare. Allerede etter 90 sekund hadde Kolstad redusert Nærbøs ledelse til kun ett mål foran, og etter nok en skuddbom fra våre bakspillere kunne Eskil Dahl Reitan sette inn utligningsmålet til 18-18.

Kolstad tok føringen for første gang i kampen på 20-19, da hadde Nærbø kun hadde satt ballen i mål tre ganger på 10 minutter. Sakte, men sikkert gled Kolstad fra – etter halvspilt omgang har Kolstad scoret elleve, vi kun fem: det stod 26-23. 

Med ti minutter igjen ledet fortsatt hjemmelaget med fire mål, men nå blåste forsvarsvinden vår vei igjen. Med offensivt forsvarsspill og godt keeperspill tok vi stadig innpå i målprotokollen. Tord Aksnes Lode kom inn på banen og takker for tilliten ved å først å sette en straffe for så fly inn dagens mål. Nærbø var kun ett mål bak – kunne det gå?

På stillingen 33-32 får Kolstad straffe – Vegard plukker den, returen går tilbake til hjemmelaget som avslutter. Ny redning av Vegard og på ny går returen til feil vei for Nærbø sin del. Nytt skudd blokkes av Andreas, fortsatt ballkontroll til Kolstad, som velger å sende av gårde et underarmsskudd som ender i ansiktet til Vegard. Endelig fikk vi ballkontrollen tilbake og Tord Aksnes Lode setter sitt tredje for kvelden – uavgjort 33-33.

7 spillemål og som vanlig tilrettelegger for de andre – Andreas kåres til vår beste spiller i dag. Her fra onsdagens kamp mot Bergen Håndball

Kolstad gikk rett i angrep og var igjen foran med ett må. Vi misser et trickskudd, men Kolstad fomler med ballen og Preben scorer sikkert bak Lars Eggen Rismark som igjen hadde kommet inn i Kolstads mål. 34-34 med 90 sekund igjen å spille. Kolstad blåses av i angrep for passivt spill, John stikker og kontrer inn 34-35. 

Timeout-kortet legges fra Kolstad benken for å finne en løsning på det offensive forsvaret til Nærbø. I stedet for mistet de ballen og vi hadde igjen ballkontrollen med 18 sekunder igjen å spille. Heine tok sin siste time-out med beskjeden om bevegelse og trygg ballkontroll.

Som i fjor var det Tord Haugseng som fikk æren av å sette siste mål i kampen. Ikke på en flyver denne gangen, men på en gjennomløpning som fastsatte sluttresultatet til 34-36. Første seier i Kolstad Arena var et faktum, og det med kun 13 spillere på benken etter Rassin sitt tidlige røde kort. 

Tord setter nok en gang kampens siste mål i Kolstad Arena. I fjor reddet han uavgjort – i dag setter han spikeren i kista for den første Nærbø-seieren i Kolstad Arena. Her fra onsdagens kamp mot Bergen Håndball

Dagens #stolteøyeblikk er at laget ikke gir opp, men gir nok #blodsnåttogjuling i løpet av andre omgang til å kjempe til seg seieren og nok en gang sette #nærbøpåkartet 

Her kan du lese hva Jærbladet og Stavanger Aftenblad skriver om kampen i Trondheim (abonnement)

I september setter Nærbø Herrer fokus på gullsløyfen og kampen mot barnekreft. Vi støtter det lokale Markus-løpet som arrangeres 11.september til inntekt for barnekreftforskning og Kreftomsorg Rogaland. Meld dere på og støtt løpet på vippsnr #590794

Tabell REMA 1000-ligaen Menn 2122