2-1-0…..Hold de tallene litt i bakhodet til slutten av teksten!

I morgen er det klart for 2.runde og første bortekamp i REMA1000-ligaen for Nærbø Turen går til Trondheim for å møte Kolstad i flotte Kolstad Arena, som har lov å ta imot 1000 publikummere på tribunen. Nærbø reiser opp med selvtillit etter seier i første kamp, Kolstad møter til kamp med den ekstra motivasjon første hjemmekamp og jakten på sesongens første seier gir. 

Nærbø-Kolstad, desember 2019. Kolstad kom til Nye Loen som serieledere og ble sendt hjem med 0 poeng. Og som dere ser av bildet….sist Kolstad gjestet Nye Loen kunne vi bruke #fullhall

Begge lag hadde en lignende kamputvikling på sine kamper forrige serierunde, men forskjellig sluttresultat. Begge lag viste solid forsvarsspill, men slet med å finne rytmen i angrep. For vår del løsnet det i siste halvdel av andre omgang som gjorde at vi kunne innkasser en 4-måls seier mot Bergen Håndball. Kolstad måtte reise hjem uten poeng etter et 5-måls tap mot Bækkelaget Håndball Elite i Nordstrand Arena.

Halvor-Elias og Vegard plukket begge viktige skudd mot Bergen Håndball onsdag. Arkivfoto fra Nærbø-Kolstad, desember 2019

Kolstad har dette året en ung tropp som etter eget utsagn kan pendle mellom høyt toppnivå og lavt bunnivå, ikke ulikt vår egen spillergruppe. En som utvilsomt viste et høyt toppnivå onsdag var keeper Lars Eggen Rismark, som med en redningsprosent på 42% blant annet holdt de siste års toppscorer i REMA1000-ligaen Emil Midtbø Sundal nede på 5 spillemål. 

For Nærbø sin del må forsvarsspillet fra onsdag videreføres, mens kontringer og angrepsspill må opp noen hakk for å kunne kjempe om sesongens andre seier. Kampene i Trondheim har alltid vært jevne, men vi aldri har reist derfra som seierherrer. Og da kan vi ta tilbake tallrekka fra starten av teksten: 2-1-0. De siste tre sesongene har Kolstad vunnet med 2 mål, så 1 mål før det endte med uavgjort i siste spillesekund etter en flyver fra Tord Haugseng i fjorårets kamp. Så vil tiden vise om tallrekka fortsetter og Nærbø kan reise hjem med en 1-målsseier i morgen! 

Gustav Halvorsen i vår nye grønne bortedrakt

Vi gleder oss til årets første bortekamp – og til å debutere i våre nye, grønne bortedrakter! De grønne draktene er sponset av Aarbakke AS, som har et utalt mål å være verdens grønneste oljeprodusent innen 2025!

Kampen kan du se på Jærbladet/Direktesport sine sider (abonnement)

I september setter Nærbø Herrer fokus på gullsløyfen og kampen mot barnekreft. Vi støtter det lokale Markus-løpet som arrangeres 11.september til inntekt for barnekreftforskning og Kreftomsorg Rogaland. Meld dere på og støtt løpet på vippsnr #590794

Tabell REMA 1000-ligaen Menn 2122