Vekslingen mellom kvartfinale i sluttspillet mot Kolstad og semifinale i europacupen mot Drammen var travel, intens og gav 100% uttelling for Nærbø. Konsekvensen av videre avansement i både europacup og sluttspill er en like travelt kampprogram fremover når semifinalene i sluttspillet mot Elverum kastes i gang fredag kveld klokken 19.15.

Europacupfinale til tross, Nærbø må finne seg i å være outsidere i når de entrer Terningen Arena i morgen. Elverum er klare favoritter til å ta første stikk i «best-av fem» kamprekken sluttspillets semifinale består av. Ikke bare gikk de gjennom den hjemlige serien med kun et tap (i siste ubetydelige serierunde mot Drammen HK), de vant også de to tidligere møtene mot Nærbø denne sesongen klart. 

Siden sist gang lagene møttes har Nærbø virkelig spisset formen. Kolstad ble sendt ut av sluttspillet med 2-0 i kamper og lagets første seier over Drammen gav Nærbølaget europacupfinale i sin debutsesong i Europa. Med Andreas Horst Haugseng ute i begge kampene mot Kolstad viste resten av laget at de ikke er avhengige av sin kaptein for å levere resultater. Ikke minst har målvaktpillet vært solid – Halvor-Elias sine smått utrolige 67% fra de første tretti minuttene i den andre kvartfinalen mot Kolstad og Vegard Bakken Øiens tre strafferedninger i straffedramaet mot Drammen i europacupen vitner om målvakter med god flyt og selvtillit. 

Elverum stiller uthvilte til kamp fredag. Ikke bare har de fått tilbake spillere fra langtidsskadde i Thorsten Friis og Simen Holan Pettersen,  de benyttet seg også av muligheten til å rullere på spillere og fordele kampbelastningen på flere under kvartfinalekampene mot Bækkelaget. 

Nærbø er ferdig med feiringen av europacupfinalen – fokus er nå rettet mot Elverum og å måle krefter mot det norske mesterlaget med en god dose selvtillit innabords etter de siste ukers resultat. 

Fredagens kamp sendes på TV2PSport2 klokken 19.15.