Et uttrykk alle med en flik av konkurranseinstinkt hater, men like fullt godt brukende etter kveldens semifinale i Terningen Arena. For selv om sesongens seriemestre ble regnet som store favoritter holdt gjestene fra Nærbø følge gjennom brorparten av kampen. 

Nærbø har virkelig klart å prikke inn en formtopp inn mot sluttspill og europacup. Både Kolstad og Drammen måtte se seg slått av jær-laget og flere forventet en jevnere kamp i dag enn ved de to tidligere møtene denne sesongen.

Elverum tok oppskriftsmessig ledelsen ved strekspiller Endre Langaas før Lars Sigve Hamre satte Nærbøs første. Theodor Svensgård førte Nærbø opp i ledelsen 2-3 etter få minutter, men tekniske feil og skuddbom åpnet veien for raske kontringer fra Elverum som plutselig lå fire mål foran, 7-3. Resten av omgangen fulgte lagene hverandre, hele tiden med hjemmelaget i føringen, men etter å ha redusert firemåls-ledelsen var aldri Nærbø lengre bak enn 3 mål. Et straffekast etter tiden var ute i første omgang kunne ført Elverum tre mål foran igjen, men Vegard Bakken Øien reddet straffen fra Tobias Grøndahl. Elverum kunne gå i garderoben tomåls-ledelse 17-15.

Theodor Svensgård var Nærbøs beste spiller i Terningen Arena med sine 7 mål

Andre omgang holdt samme tempoet som første – når Elverum satte ballen i mål svarte Nærbø umiddelbart. Fem minutter ut i siste omgang hadde to mål bak blitt til ett, men tekniske feil og skuddbom gav hjemmelaget muligheten å kontre inn lette mål. Nærbøs forsvar, som i første omgang var kompakt og vanskelig å bryte gjennom, ble utfordret av Elverums 7 mot 6 spill som gav god plass til kaptein Thomas Solstad inne på streken. 

Med ti minutter igjen å spille var fortsatt ikke Nærbø mer enn to mål bak hjemmelaget. Derfra og inn ble en periode med tekniske feil og skuddbom avgjørende for at Elverum til slutt kunne juble for en 6-målsseier og 1-0 i semifinaleserien. 

Til tross for tap kan Nærbø ta med seg mange gode erfaringer fra kveldens kamp. De holder følge med Elverum og nekter dem å dra fra i 50 av de 60 minuttene. Om fire dager er det ny kamp i Nye Loen, forhåpentligvis fullsatt. Basert på semifinalespillets første kamp kan vi forvente oss en ny, fartsfylt kamp. Elverum vil prøve å ta med seg matchball 2-0 i kamper til semifinalenes tredje kamp 18.mai – Nærbø vil gjøre alt de for å nekte Elverum en ny seier og samtidig sikre en ekstra hjemmekamp. 

Billetter til tirsdagens kamp i Nye Loen ligger ute i appen.