Etter en nokså trøstesløs kamp mot Fjellhammer i helgen var Nærbø mer enn klar for å vise seg fra en bedre side i Nordstrand Arena mot tabellnabo Bækkelaget tirsdag kveld. Høstens motsatte kamp i Nye Loen endte med et surt tap 31-33 etter en jevnspilt kamp. Dermed hadde jærbuene dobbel motivasjon foran årets siste kamp i REMA1000-ligaen. 

De første minuttene av kampen virket det som kveldens kamp skulle bli en forlengelse av helgen for Nærbø sin del – bom, tekniske feil og redninger fra Nicolai Wiig preget de første minuttene. Bækkelaget rakk å sette tre mål bak Vegard Bakken Øien før John Thue endelig fikk satt ballen i mål på tredje forsøk. Samme spiller satte både mål 2 og 3 for Nærbø, men det hjalp lite når Bækkelaget satte sine sjanser i motsatt ende av banen. Midtveis i første omgang var Bækkelaget fem mål foran gjestene før Nærbø begynte opphentingen. 5 mål bak ble redusert til 4, 3, 2 og 1 mål bak BSK. Hjemmelaget svarte og økte ledelsen til to mål igjen, men klarte ikke holde unna for Nærbø som nå virkelig hadde fått fart på lagmaskineriet. Til pause var lagene like langt på stillingen 17-17. 

De første minuttene av kampen var det BSK mot John Thue – han satte mål 1, 2 og 3 for bortelaget i kveld og endte på fem mål totalt i kveld

Etter hvilen virket det som Nærbø var klar til siste del av kampen, mens hjemmelaget ble igjen i garderoben. I løpet av de syv første minuttene satte Nærbø 6 mål mot Bækkelagets tre. Hjemmelaget klarte aldri å ta igjen forspranget – i stedet for økte gjestene fra Jæren ledelsen jevnt og trutt, godt hjulpet av en Halvor-Elias Nærland i mål som til slutt endte på en redningsprosent på 44. De siste minuttene var det aldri tvil om at poengene skulle bli med hjem til Nærbø. Da dommeren blåste av kampen stod det 30-39 til Nærbø – en solid forestilling etter lørdagens mer energiløse forestilling. 

Halvor-Elias i aksjon mot Haslum hjemme i Nye Loen i starten av desember måned. I Nordstrand Arena i kveld ble han fortjent kåret til Nærbøs beste spiller

Ekstra gledelig var det å se at Gustav Halvorsen, Henning Lea Knutsen og Torger Edland fikk mer spilletid enn vanlig og takket for tilliten med henholdsvis 2, 4 og 4 mål. Theodor Svensgård viste at noen dager i karantene ikke har gjort noe med scoringsformen og ble Nærbøs toppscorer, mens Atle Gudmestad fikk æren av å sette dagens og Nærbøs siste mål i 2021. Andreas Horst Haugseng markerte seg som vanlig med både assists og scoringer, men måtte seg seg slått med en assist av Lars Sigve Hamre i kveld. 

Henning Lea Knutsen i aksjon fra straffemerket under lørdagens hjemmekamp mot Fjellhammer. Dagens kamp i Oslo var hans siste i Nærbødrakta før leieavtalen med Sandnes går ut.

Nå tar spillere og trenere en velfortjent juleferie – et tett kampprogram og langtidsskader har gjort høsten ekstra tøff for spillergruppa. 2 uker ferie er kjærkomment for hele laget – før de møter til vinteroppkjøring igjen 3.januar og en minst like travel februar måned i 2022.

GOD JUL TIL ALLE SAMMEN – VI SNAKKES PÅ NYÅRET!

Tabell REMA 1000-ligaen Menn 2122