Nærbø inviterte til lørdagsfest – Nærbø

Nærbø inviterte til lørdagsfest

For andre kamp på rad holdt Nærbøs målvakts- og forsvarsspill motstanderlaget under 10 mål i første omgang. Lørdag var det ØIF Arendal som måtte gå til pause med kun åtte mål på målkontoen etter 30 minutters spill.

Men det var gjestene fra Arendal som kom best i gang i Nye Loen. De satte både det første målet for kvelden ved Birk Hermann Inselseth og økte ledelsen opp til 1-4  før Nærbø fikk sitt andre treff for kvelden. ØIFs målvakt Ivan Eres må sies å være en stor del av grunnen til at hjemmelaget ikke fikk ballen i mål i starten av første omgang.. Både Rassin  og Tord Haugseng spilte seg frem til gode sjanser som bortelagets kroatiske sisteskanse plukket til et høylytt Nærbø-publikums store fortvilelse.

Men publikums sukk ble snart snudd til begeistring – som så mange ganger før i sesongen stengte Joachim Søholm Christensen Nærbøs mål. Sammen med målvakten markerte et hardtarbeidende Nærbø-forsvar seg, der Rassin Haugseng sin pol (eller hys på jærsk) på et skudd fra Birk Herman Inselseth tre minutter før pause må sies å være et av mange høydepunkt i første omgang.

Rassin Haugsengs blokk til pol – det er ikke ofte skudd blir holdt i fast grep av forsvarsspilleren!

16-8 ledelse til pause – et resultat hjemmelaget selvsagt var strålende fornøyde med og ØIF Arendal tilsvarende misfornøyde med. For der Nærbø spilte med tålmodighet i angrep, autoritet i forsvar, og nevnte Søholm Christensen hadde en redningsprosent over 50, virket laget fra Arendal mer stresset i sitt angrepsspill. Tord Haugseng og Lars Sigve Hamre hadde virkelig stilt inn skuddarmene sine til lørdagsfest, noe knappe 1100 tilskuere i Nye Loen visste å sette pris på.

Nærbøs trener Fredrik Ruud var naturlig nok meget fornøyd med sine elevers innsats de første 30 minuttene, men minnet samtidig om at bare halve jobben var gjort. Med Fjellhammer-kampen fra tidligere i uken friskt i minne viste han til at en stor ledelse fort kan snus om til en jevnere kamp.

Og ØIF Arendal, og da særlig Jørg William Fiala Gjermundnes, fant målet flere ganger i andre omgang. Nærbøs ledelse ble redusert til 5 mål foran både på 16-11 og 20-15. Såpass godt fant ØIF Arendals nr. 11 treffpunktet bak Nærbøs danske sisteskanse at Christensen fant tiden inne til å gi sin plass i målet over til Halvor-Elias Nærland de siste 20 minuttene. Nærland takket for tilliten og lukket like godt målet resten av kampen.

Med et så godt som stengt Nærbø-mål økte hjemmelaget på ny ledelsen og kunne motta hyllesten fra et applauderende publikum som takket for lørdags-festen i Nye Loen med stående applaus de siste par minuttene. Kampens siste mål fikk ØIFs veteran Sondre Paulsen æren av å sette og fastsatte med det sluttresultatet til 33-24. Heine Jensen fikk et brutalt møte med sin gamle hjemmebane og ØIF måtte for tredje gang på rad se seg slått av en ligakollega.  For Nærbø sin del betød lørdagens seier to ny poeng, en plass opp og kontakt med lagene foran seg på tabellen.

Kampsponsor Q10-Personell stod for kveldens bestemannspriser. Jørg William Fiala Gjermundnes viste frem en eminent skuddarm og ble med sju fulltreffere kåret til ØIF Arendals beste spiller.  Publikum i Nye Loen stemte frem Joachim Søholm Christensen til Nærbøs beste. Fortjent med en redningsprosent over 40, men i intervjuet rett etter kampslutt var han minst like opptatt av å hylle målvakt-kollega Halvor-Elias Nærland for hans evne til å stenge målet i den avsluttende delen av kampen.

Halvor-Elias Nærland, Joachim Søholm Christensen og målvaktstrener Harald Moi hadde god grunn til å glise bredt lørdag kveld.

Etter en litt seig start begynner nå Nærbøspillet å sette seg.  Tord Haugseng hadde vel så mange lekre assists i dag som han hadde scoringer, det samme kan sies om Lars Sigve Hamre. Vi gleder oss til fortsettelsen – den kommer allerede neste helg når det avgjøres hvem som skal til Final8 i februar, Nærbø eller Elverum.