Ny poengdeling i Nye Loen – Nærbø

Ny poengdeling i Nye Loen

Onsdagens kamp i Nye Loen stod om verdifulle poeng i bunnstriden – både hjemmelaget Nærbø og besøkende Halden befant på nedre del av tabellen. For Nærbø sin del gjaldt det å sikre seg sin andre seier i REMA1000-ligaen etter en tung start. Ville oppturen etter seier og videre avansement i European Cup si en selvtillits-boost inn i REMA1000-ligaen også?

Et litt mer glissent publikum enn vanlig i Nye Loen fikk se et hjemmelag som skjøt ut av startblokken da kampen ble blåst i gang. 1 – 2 – 3 og 4 Nærbø-mål ble satt akkompagnert av et velkjent jubelbrus fra tribunen. Hele 6 minutter gikk før Haldens Jørgen Jansrud satte gjestens første mål. Hjemmelaget dominerte fra start.

På 9-4 valgte Haslum-benken å ta kampens første time-out, uten at det første til umiddelbar effekt for gjestene. Utover omgangen var det likevel haldenserne som tok tak i kampen og sakte, men sikkert spiste seg innpå Nærbøs ledelse. Etter en stillingskrig på 12-11 satte Morten Linder utligningen med 5 minutter igjen av omgangen. Hjemmelaget kjempet seg foran igjen til 14-12, men mistet igjen taket i kampen og gjestene kunne gå til pause ett mål foran.

Med 14-15 på måltavla var oppgaven klar for Nærbø etter pause  –  å finne tilbake til spillet som fungerte fra starten av første omgang. I stedet for ble det en intens jakt på redusering der Halden holdt seg ett, to og tre mål foran. Hjemmepublikumet stilnet på tribunen, men Nærbøspillerne nektet å gi opp kampen. Halvspilt andre omgang og Lars Eirik Larsen utlignet til 20-20 før Torger Edland kontret inn ledelse til hjemmelaget.

Resten av kampen skygget lagene hverandre – ett mål foran til Nærbø, uavgjort, ett mål foran til Halden. Med 30 sekunder igjen fikk Nærbø sin tredje straffe for kvelden på stillingen 26-27.  Theodor Svensgård satte Nærbøs første straffemål for kvelden og sikret samtidig poengdeling med sluttresultatet 27-27.

Publikum hadde få problem med å stemme frem Nærbøs beste spiller mot Halden. Med 10 mål kunne Tord Haugseng innkassere 45% av stemmene, mens Jonas Jensen ble kåret til Haldens beste spiller i Nye Loen.

Nærbø har hatt et intensivt kampprogram de siste ukene. Nå får de en liten ukes pause før de reiser til Vegard Bakken Øiens nye klubb 16.november. I Lørenskoghallen venter en ny tøff kamp om poeng mot Fjellhammer.