Tett, tøft og uavgjort – Nærbø

Tett, tøft og uavgjort

Plassert på 9. og 10.plass før onsdagens kamp var både Nærbø og Bækkelaget på jakt etter en to-poenger for å styrke plassen på tabellen. Etter en ruskete sesongstart for hjemmelaget ville en seier være kjærkommen både for laget og publikum i Nye Loen.

BSK hadde derimot ikke kommet til Jæren for å gi fra seg poengene på sølvfat – det var bortelaget som kom best i gang i Nye Loen. De klarte få ballen bak Joachim Søholm Christensen i Nærbøs mål hele tre ganger før Tord Haugseng sendte hjemmelagets første ball i mål, fire minutter ut i kampen. Godt fire minutter var også det BSKs Samson Bjørke Kallestad fikk på banen i onsdagens kamp. Etter å ha sendt Lars Sigve Hamre i parketten ble han vist det røde kortet og måtte se resten av kampen fra tribuneplass.

Halvor-Elias Nærland byttet plass med Joachim Søholm Christensen og hjalp med flere gode inngripener til med å redusere BSKs ledelse og etter elleve minutter kom utligningen til 6-6. Nærbø klarte aldri å riste av seg gjestene fra Oslo – de gulkledde fant løsninger både på strek, løp gjennom og rullet opp forsvaret som resulterte i scoringer til de gulkledde. I andre enden av banen slet hjemmelaget mer med å få samspillet til å fungere, men gode skuddarmer fra både Tord Haugseng og Lars Sigve Hamre sørget for at lagene skygget hverandre gjennom resten av omgangen.

Et hardtarbeidende BSK-forsvar som løp disiplinert hjem forhindret også Nærbøs vanligvis viktigste angrepsvåpen i form av kontring og ankomst, i tillegg til å rive opp Nærbøs forsøk på etablerte angrep. De siste minuttene av omgangen klarte BSK rive til seg en to-målsledelse – det stod 15-17 etter 30 spilte minutter i Nye Loen etter Rassin Haugseng kriget til seg omgangens siste mål.

Les mer om håndballpakka her

I pausepraten etterlyste Nærbø-trener Rune Haugseng det nok de fleste på tribunen registrerte – forsvaret måtte noen hakk opp skulle bli poeng denne onsdagskvelden. Jørgen Laug på sin side berømmet sitt lags gjennombruddstyrke i angrep og disiplinerte returløp, i tillegg til å kreditere målvakt Halvor-Elias Nærland for å holde ledelsen nede til to mål foran.

Det virket som Nærbølaget hadde mottatt og forstått beskjeden fra trenerteamet i pausen. Lagene hadde knapt nok kommet seg på banen (BSKs lagleder fikk faktisk gult kort for å ta med seg laget for sent opp fra garderoben) før Rassin Haugseng skaffet Nærbø kampens andre straffekast. Den satte Kasper Lothe trygt i mål og hjemmelaget var kun ett mål bak igjen.

John Thue satte inn utligningen til 16-16 syv minutter ut i den siste omgangen, men som i første del av kampen klarte Nærbø aldri å riste gjestene fra Oslo fra seg. Målforskjellen holdt seg på et mål bak eller uavgjort til halvspilt omgang – da sørget John Thue for at Nærbø gikk opp i ledelsen igjen.

Hjemmelaget klarte å tette forsvaret bedre, Nærbø-spillerne jobbet bedre sammen i forsvaret for å forhindre at gjestene løp like lett gjennom som i de første tretti. De to tabellnaboene fortsatte å skygge hverandre gjennom omgangen, helt til Nærbø klarte å øke til to mål foran med ti minutter igjen av omgangen. To mål foran var det også med knappe 3 minutter igjen å spille og de fleste på tribunen øynet muligheten for sesongens andre seier.

På stillingen 32-31 fikk Lars Sigve Hamre to minutters utvisning etter dommerparet mente han kastet vekk ballen etter feil ballbehandling. TV-bildene fra kampen viste en annen historie, men dømt er som kjent dømt og hjemmelaget måtte klare seg med en spiller mindre på banen ut kampen. BSKs Jens Dolberg Plougstrup benyttet anledningen å utligne med sin 10. scoring for kvelden, før Nærbø tok en time-out før kampens siste angrep og gikk all in for å vinne. Halvor-Elias Nærland ble satt på benken og seks mann sendt i angrep med tomt Nærbø-mål. Ballen ville ikke finne veien bak Simen Westby Johansen i BSKs mål og langskuddet han sendte i vei mot det tomme buret var i lufta når kampuret markerte kampslutt (skuddet ble uansett reddet etter et tigersprang fra Torger Edland).

Poengdeling og stand-by på tabellen ble resultatet etter 60 heseblesende minutter i Nye Loen onsdag kveld. Til tross for kamp som ikke var nevneverdig preget av stygt spill ble det delt ut til sammen 11 2-minuttere og ett rødt kort, noe som selvfølgelig var med på å prege kampen. For Nærbø sin del svir nok deres siste utvisning mest som kan ha kostet dem seieren de jaget. Kveldens resultat gav stand-by på tabellen for begge lag – fortsatt tabellnaboer på 9. og 10.plass.

10-målsscorer Jens Dolberg Plougstrup ble kåret til BSKs beste spiller for kvelden, mens publikummet i Nye Loen stemte frem Lars Sigve Hamre til hjemmelagets beste. Begge to fikk premier fra kampsponsor Årdal Maskinering

Allerede torsdag morgen satte Nærbø-laget seg på det første flyet på turen til Slovenia. Lørdag møter de RK Slovenj Gradec til returmøtet i EHF European Cup med en 29-28 seier fra første kamp. Neste REMA1000-liga kamp venter mot formsterke Halden onsdag om en uke – billetter til den kampen kan du kjøpe på nett eller i appen, i tillegg til i døren på kampdagen.