Solid NM-seier til unggutta – Nærbø

Solid NM-seier til unggutta

Etter NM-gull i både 2017 og 2018 til Nærbø er det nå en stund siden medaljefangst i G20NM for de blå og hvite. Trener Atle Gudmestad og hans rekruttlag jakter en endring på det denne sesongen

Nærbø gikk direkte inn i NMs andre runde med Bækkelaget som motstander torsdag kveld. Et lag som også har sitt seniorlag i REMA1000-ligaen og kunne mønstre flere spillere med både eliteseriespill og 1.divisjonsspill i sin lagoppstilling. Hovedtrener for Nærbøs elitelag, Fredrik Ruud, tok plass på tribunen før kampen og mente at lagene på banen begge kunne være mulige finalelag i årets NM.

Torger Edland og Lars-Eirik Larsen, som til daglig er å finne i Nærbøs elitetropp, satte hjemmelagets to første mål før det ble en liten måltørke for jærbuene. Heldigvis hadde Nærbø et veldig opplagt Martin Lima Rugland mellom stengene som sørget for at Bækkelaget ikke klarte å rykke fra. Det ble jevnt de ti første minuttene av første omgang, de neste ti benyttet Nærbø muligheten til å strikke fra med 5 mål. Jørgen Laug på benken hos Bækkelaget valgte å ta time-out for å prøve å justere BSK sitt spill, uten særlig hell. Nærbø kunne gå til pause med 7-målsledelse, 17-10.

De siste 30 minuttene var det egentlig aldri noen tvil om at Nærbø kom til å gå videre til kvartfinale i årets G20NM. Allerede etter 7 minutter måtte BSK-benken be om en ny time-out – hjemmelaget ledet med ni mål. Oslolaget klarte aldri finne utav Nærbø i kveld – da kampuret varslet kampslutt stod det overbevisende 38-26 på tavla.

Trener Atle Gudmestad avsluttet sin aktive håndballkarriere med europacupseier i vår – nå er han, sammen med sine unggutter, på jakt etter like edelt metall i NM. Nå venter kvartfinale for gjengen som hovedsakelig består av spillere født i 2004, ispedd noen 2002,2003 og 2005-modeller.

Torsdagens toppscorer hos Nærbø ble høyrekant Lars Thomas Line med 7 mål, tett fulgt av bakspillerne Torger Edland med 6 og Andreas Lervik med 5 mål hver. Det var likevel ikke tvil om hvem fortjent skulle stikke av med gavekortet som beste Nærbøspiller – målvakt Martin Lima Rugland. Henrik Rifseim-Sjøstrøm mottok også gavekort som kampens beste BSK-spiller.