Første stikk til Nærbø i fullsatt DNB Arena! – Nærbø

Første stikk til Nærbø i fullsatt DNB Arena!

Første finalekamp i EHF Europeancup mellom Nærbø og rumenske CS Minaur Baia Mare og rammen rundt kampen kunne ikke vært bedre – et fullsatt DNB Arena i Stavanger hyllet Nærbø-laget allerede fra oppvarmingen. Alle satt med forventningen å få se en fartsfylt og velspilt håndballkamp der hjemmelaget skulle legge et godt utgangspunkt for returmøtet i Romania neste helg.

Og de 4200 på tribunen fikk ønsket sitt. Nærbølaget skjøt ut av startblokkene da fløytesignalet gikk. Ledet av en opplagt Andreas Horst Haugseng ledet de 5-2 før det var gått 8 minutter! En time-out fra Baia Mare benken fikk justert bortelagets spill, særlig returløpene i forsvar og etter halvspilt omgang var rumenerne foran med et mål. De rumenske tilskuerne i den ene svingen på arenaen gav god støtte til sitt lag, men ble druknet i lyden fra blåkledde jærbuer. Løftet frem av sine supportere tok Nærbø igjen tak i kampen og kunne gå til pause med en tremålspause 15-12.

Andre omgang startet jevnere enn første, lagene byttet på å score og Nærbø fortsatte å holde seg de tre målene foran de gikk til pause med. Ti minutter ut i omgangen ble Lars Sigve Hamre taklet i overkant tøft av Baia Mares Stevan Vujovic. Dommerne dro opp det røde kortet og den makedonske toppscoreren  måtte se resten av kampen fra tribunen.

Uten både Vujovic og Stefan Vujic (ute med skade etter første omgang) mistet Baia Mare noe av rytmen i spillet sitt. Det gav Nærbø kontringsmuligheter og de kom til gode sjanser da også til flere gode sjanser. Da Tord Aksnes Lode satte inn Nærbøs 23. mål etter halvspilt andre omgang var ledelsen oppe i fem mål, men en god Anton Therekov i rumenernes mål hjalp dem å redusere differansen til tre mål igjen. Andreas og Tord Haugseng byttet på å score Nærbøs siste mål i kampen før Baia Mares brasilianske høyre back fastsatte resultatet til 29-25. Nærbø reiser til Romania med fire måls ledelse neste helg, et resultat de kan være veldig stolte av!

Baia Mares målvakt Therekov ble kåret til bortelagets beste spiller, mens Andreas Horst Haugseng fikk den æren i sin siste hjemmekamp i Nærbødrakta. Bestemannspremiene ble gitt av kampsponsorenen Reime Varmepumper & Spa og Planum.

Nærbøspilllerne ble fortjent hyllet av sitt publikum etter kampen. At den siste hjemmekampen i årets sesong ble en europacupfinale, hadde ingen sett for seg ved sesongstart. Og når den kampen blir  #fullhall i DNB Arena med 4200 tilskuere viser det hvor stor pris Nærbøs supportere setter på laget som alltid gir #blodsnåttogjulig for å skape #stolteøyeblikk. Og et av de stolteste ble laget lørdag ettermiddag i DNB Arena!

Nå gleder vi oss til å returkampen i Baia Mare neste helg, med en ledelse på fire mål i bunn. Vil den ledelsen holde i den transilvanske heksegryta? Svaret får vi om en uke når finalen i EHF European Cup skal avgjøres.

Tusen takk til alle 4200 som skapte en sinnssyk stemning og farget DNB Arena blå!