Nærbøs nye hovedtrener er… – Nærbø

Nærbøs nye hovedtrener er…

…Fredrik Ruud! Den 33 år gamle trønderen kommer fra tilsvarende rolle i Bergen Håndball og overtar treneransvaret i Nye Loen fra Heine Ernst Jensen som går til ØIF Arendal etter inneværende sesong. Nærbø har løst Ruud fra hans kontrakt med Bergen Håndball og trønderen starter i sin nye jobb på Nærbø 1.juli 2022. Avtalen mellom Fredrik Ruud og Nærbø har en varighet på 2+1 år.

Som aktiv håndballspiller var Fredrik Ruud å finne mellom stengene i mål, men allerede som 19-åring la han håndballskoene på hylla og startet sin trenerkarriere. 20 år gammel gikk ferden videre til Innlandet og Elverum der han ble værende i 6 sesonger som trener for rekruttlaget, spillerutvikler og assistent-trener på elitelaget.

Etter en kort periode i Runar Sandefjord i 2017 hentet FyllingenBergen trønderen til klubben, først som rekrutt-trener, så som assistent til daværende hovedtrener Andreas Gjeitrem . Etter to år tok han over hovedtreneransvaret og fullførte i år sin fjerde sesong som trener i Bergens-klubben.

Før årets sesong ble FyllingenBergen rebrandet til Bergen Håndball. Sesongen har vært alt annet enn enkel og klubben måtte innse at nedrykket ble en realitet flere runder før serie-avslutningen i helgen. Et nedrykk fører naturlig nok til at mange i klubben evaluerer sin fremtid og flere spillere har allerede meldt overgang til nye klubber. Det samme gjelder altså trener Fredrik Ruud som nå re-lokaliserer –  fortsatt på Vestlandet, men nå til Jæren og Nærbø Herrer.

Til Jærbladet sier sportslig leder i håndballgruppa Trond Knutsen dette om treneren som nå skal ta over klubbens elitelag: «Jeg tror Fredrik er en god mann for oss. Han er en som lever og ånder for håndballen, og som jeg tror hele klubben vil få glede av».

Det er altså en trener med mye rutine fra to tradisjonsrike klubber i norsk håndball som nå skal ha sitt virke i Nye Loen. I tillegg til sin rolle som klubbtrener er Fredrik Ruud også inne i trenerteamet rundt juniorlandslaget (LM02) som i disse dager reiser til Frankrike på turnering. Med på det laget har den nye Nærbø-treneren med seg de lokale guttene Tord Lea Knutsen(Sandnes HK) og Jonas Løge (VikingStavanger).

Ord som har blitt brukt til å beskrive Fredrik som trener er bl.a. taktikker, dyktig utvikler og en trener med en evne til å se spillerne sine. På spørsmål om hva som trigger ham til å være trener har Rudd tidligere uttalt: «Det er jo artig – og så er oppturene så mye større enn nedturene. Og det blir jo en livsstil til slutt».

Kvelden før hans nye kontrakt skulle offentliggjøres spurte vi om Fredrik kunne beskrive hva som ble avgjørende for at Nærbø ble neste stopp i trener-karrieren:

«Nærbø har skapt noe jeg trigges å få lov til å være en del av. De har skapt en kultur, en entusiasme, prestasjoner og resultater. Her er jeg sikker på at det både er mye jeg kan bidra inn med for at klubben skal ta nye steg og det er nye også lærdommer og impulser for min del. Det er en kultur for å utvikle lokale utøvere og det er en kapasitet og evne til å hente de riktige importene. Setter du dette sammen med det enorme engasjementet og entusiasmen alle på Jæren virker å ha for det som skjer i Nye Loen så er det helt essensielle suksessfaktorer som ligger til grunn. Jeg gleder meg til å bli kjent med alle rundt klubben og jeg gleder meg til å jobbe med alle de flinke menneskene og utøvere.» Fredrik Ruud

Nå skiftes altså Vestlandets flaggskip ut med eventyret fra Jæren – velkommen til Nærbø og Nye Loen.

Her kan du lese Jærbladet, Stavanger Aftenblad og Bergen Håndball sine artikler om dagens trenernyhet.

Nærbø IL takker Bergen Håndball for en god dialog og ryddig prosess.