#nærbøpåkartet – Nærbø

#nærbøpåkartet

Nå skal vi ikke påstå at Nærbø er et ubeskrevet blad på håndball-Norge sitt kart. Tvert imot er vel historien om guttene og treneren som bestemte seg for å bli best for sånn ca. 10 år siden en av de mest fortalte i håndballmiljøet. Resultater som sluttspillplass, 2 hjemmeseire over Elverum og solid spill gjennom de to siste sesongene har bidratt til at de som er glad i håndball kjenner til Nærbø Herrer.

Senior-NM har vi derimot ikke fått helt dreisen på….før i år. Naturlig nok siden brorparten av spillerne på laget aldersmessig ble seniorer kun for et par år siden. Kampen i dag var allerede historisk – aldri før hadde Nærbø spilt en kvartfinale i senior-NM. Men mye vil som kjent ha mer….kunne vi drømme om noe mer? FyllingenBergen er et lag vi har spilt mange jevne kamper med de siste årene og senest slo på bortebane for en måneds tid siden.

Om noen tvilte på om laget var motivert for å nå en semifinale kunne de fort legge den tvilen til side da 1.omgang ble blåst i gang. For makan til start! Knalltøft forsvar og en keeper som plukket det meste de første minuttene gav gode muligheter for kontringer og allerede etter fem spilte minutter måtte FyllingenBergen ta timeout med 5-0 blinkende på tavla.

Andreas jubler for 5-0 etter fem spilte minutter

Timouten til bortelaget resulterte i keeper ut i angrep og spill 7 mot 6. Det temmet Nærbøforsvaret noe og FyllingenBergen scoret jevnt og trutt mens hjemmelaget rett og slett sluttet å score. 8 mål på 23 minutter er jammen ikke hverdagskost i håndball! Til pause ledet FyllingenBergen med to mål, en ledelse som fort kunne vært større hadde det ikke vært for Halvor-Elias bak i Nærbø sitt mål.

Halvor-Elias var viktig bakover i dag når scoringene fremover uteble. Og når han trengte en pause kom Vegard inn og fortsatte å plukke baller

Etter hvilen lurte vi litt på hvilket Nærbølag som ville komme ut på banen – versjonen fra starten av 1.omgang som løp ringer rundt FyllingenBergen, eller gjengen som ikke helt fant utav hvor målet stod i  slutten av omgangen. Heldigvis var det versjon 1 som dukket opp fra garderoben – ti minutter senere var Nærbø oppe i føringen igjen. Derfra og ut så de seg egentlig aldri tilbake – da Halvor-Elias trengte en pause kom Vegard inn og plukket flere viktige skudd. Tord Aksnes Lode har vist seg som en stødig straffeskytter denne sesongen og ligger på over 90% uttelling totalt og 100% i dag med tre av tre straffer i mål. Sindre og Theodor traff også godt i dag og stod for til sammen 15 mål og Ole, som måtte spille store deler av kampen i Mikes sykefravær, puttet 8 baller bak FyllingenBergens keeper.

Sindre var som vanlig god mot gamle lagkamerater fra Bergen – her jubler han for et av sine sju spillemål i kveld

Etter 60 minutt kunne spillere og trenerteam juble sammen og takke de 200 på tribunen som reiste seg for å hylle laget sitt det siste minuttet av kampen. Nærbø har for andre gang på halvannen uke blitt historiske – først ved å nå en kvartfinale og i dag en semifinale i senior-NM. Det finnes vel ikke noen bedre måte å sette #nærbøpåkartet

Lars Sigve, Rassin og Sindre feirer semifinaleplass og Andreas kaller resten av laget til feiring – historie i Loen i kveld

Jærbladet og Stavanger Aftenblad har også gitt sine betraktninger rundt kampen, bak betalingsmur.

Etter de andre kvartfinalene ble spilt onsdag kveld ble det klart at Elverum, ØIF Arendal og Drammen er de tre lagene Nærbø kan møte i semifinalen. Hvem som møter hvem og når blir antageligvis avklart i løpet av morgendagen. Møter vi Drammen eller ØIF Arendal kan det bli semifinale hjemme i Nye Loen.