Poengløs ligaåpning i Stil Arena – Nærbø

Poengløs ligaåpning i Stil Arena

Et nyopprykket lag fullt av entusiasme som gikk ubeseiret gjennom forrige sesong på bortebane i serieåpningen – flere advarte mot at dette på ingen måte var en lett start av  REMA1000-ligaen for Nærbø. De første 30 minuttene av kampen mellom Follo og Nærbø i Stil Arena viste hvorfor – hjemmelaget tok føringen tidlig i første omgang og så seg aldri tilbake.

Med Lars Sigve Hamre og Andreas Horst Haugseng fortsatt satt på sidelinjen hjemme på Jæren med langtidsskader, og en Tord Haugseng som måtte si stopp etter oppvarming med ryggplager var det et Nærbø noe tappet for skuddstyrke som stilte ligaåpningen i Stil Arena søndag kveld. I de skadde sitt fravær falt i stedet skudd-ansvaret i angrep på Rassin Haugseng, Felix Abrahamsen Lunde, Kasper Lothe og Jesper Røisland.

Nevnte Røisland satte inn kampen første mål etter to minutters spill  – hans motpart på venstre bakspiller-plass Mikkel Solheim utlignet til 1-1 etter ytterligere to minutter. De to lagene fulgte hverandre frem til det var spilt 11 minutter, da gikk hjemmelaget opp til 5-3 etter en redning fra Joachim Søholm Christensen havnet rett i klypene på Follos Mikkel Vestli på streken.

To mål økte til både tre, fire og fem mål foran,  Follos skyttere stilte inn siktet etter å ha slitt med skuddbom innledningsvis og unge Mikkel Solheim fintet seg gang på gang gjennom Nærbøs venstre side i forsvar.  Fremover virket det som de blåkledde ble preget av hjemmelagets ledelse og fikk det travelt med å finne veien til mål – i stedet mål for ble det tekniske feil og redninger fra Follos målvakt som preget Nærbøs angrepsspill. Selv om de rødkledde måtte se Morten Oldertrøen gå av banen med rødt kort etter en takling i ansiktet på Felix Abrahamsen Lunde beholdt de ledelsen ut omgangen og kunne nyte entusiastisk applaus fra sitt hjemmepublikum på vei til garderoben med en 16-10 ledelse.

I starten av andre omgang krøp Nærbø litt nærmere hjemmelaget, en spillesugen Tord Aksnes Lode viste seg frem på høyrekanten med tre mål på rappen og sterkt delaktig i å redusere Follos ledelse ned til 4 mål foran.

Men så var det dette med tekniske feil og sette ballen i mål da – når ballen ikke vil den veien er det vanskelig å vinne håndballkamper. Mikkel Solheim fortsatte å terrorisere Nærbøforsvaret og sørget nesten egenhendig for at hjemmelaget dro fra de blåkledde igjen.

Med syv minutter igjen å spille hadde  Follo tatt tilbake 6-måls ledelsen fra pausen. I et forsøk på å ta igjen forspranget la Nærbø om til et offensivt forsvar som tvang Follo-benken til en time-out, uten at det stoppet jærbuene. Like etter var forspranget redusert til 4 mål, før Mikkel Solheim igjen fant plass bak Nærbøs målvakt.

Med Kasper Lothe som servitør reduserte Ole Nærland, før navnebror i Nærbø-målet brukte en Follorygg som målgivende pasning til John Thue. Tre mål bak virket mulig, men igjen løp Mikkel Solheim gjennom Nærbøs offensive forsvar og satte inn sitt 10 mål.

Med 3 minutter igjen på klokka ble Follos ustanselige venstre bakspiller ellevemåls-scorer og satte samtidig spikeren i Nærbøkista. Selv om Ole Nærland umiddelbart reduserte, løp klokka fra de blåkledde. Symptomatisk for kvelden ble kampens siste skudd satt i forsvarsblokka til hjemmelaget til stor juble fra publikum på tribunen. Follo kunne juble for seier i returen til REMA1000-ligaen med 31-27 over Nærbø.

Med fem mål ble Kasper Lothe kåret til Nærbøs beste i sin gamle hjemmearena – ikke unaturlig ble hans arvtager i den røde drakta Mikke Solheim kåret til hjemmelagets beste med sine elleve nettkjenninger.

Kasper Lothe mottak prisen som Nærbøs beste etter kampen. Foto: Follo v/Tor Solstad

Takk til Nærbø supportergjeng avdeling Østlandet som hørtes godt både i hallen og gjennom fjernsynsruta.

Neste kamp venter allerede på søndag – da hjemme i Sparebanken Vest Arena. Som i fjor er årets første gjester på hjemmebane Kristian Kjellings Drammen. En vanskelig motstander. Drammen spiller sin første kamp for sesongen først onsdag mot Fjellhammer og får dermed noen færre dager mellom kamp enn oss.

En ting er sikkert – vi trenger dere på tribunen på søndag. Noen kritiske røster har allerede spådd utfallet av søndagens kamp – vi har dessverre ikke evnen til å se inn i fremtiden og stiller selvfølgelig til kamp med blikket mot poeng. Billetter til kampen ligger allerede ute i app og på billettside. Vi håper dere rensker stemmene og blir vår åttende spiller når REMA1000-ligaen returnerer til Sparebanken Vest Arena på søndag.

Kampsponsor på søndag er Årdal Maskinering

PS! Det ble ingen brødre-duell i Stil Arena i kveld – Sander Lothe spilte 2.divisjonkamp tidligere på dagen og var dermed uaktuell til kveldens kamp mot storebror Kasper. Også Nærbø manglet sitt sedvanlige brødrepar – Tord Haugseng måtte melde pass under oppvarmingen og var ikke å se på banen i løpet av kampen.