Klar for NMs 3.runde – Nærbø

Klar for NMs 3.runde

Som ventet hadde Nærbø få problemer å slå 3.divisjonslaget Kåsen NMs andre runde onsdag kveld. Grunnlaget for avansementet til tredje runde ble lagt i en solid 1.omgang, mens de siste 30 minuttene ble preget av varierende kvalitet fra de blåkleddes side.

Nærbø startet kampen med Theodor Svensgård, Jesper Røisland, Gustav Bergendahl, Rassin Haugseng, Felix Abrahamsen Lunde, John Thue og Halvor-Elias Nærland på banen og tok umiddelbart kommandoen fra start. I løpet av kampens første ni minutter hadde allerede Nærbø satt 10 baller i mål mot Kåsens 2. Selv om det var Nærbø som fikk flest nettkjenninger i løpet av de 30 første minuttene var det Kåsen som fikk mest jubel fra tribunen for sine 6 baller i nettet bak Halvor-Elias Nærland.

Med pauseresultat 6-24 var spørsmålet om Nærbø klarte holde konsentrasjon og trykk oppe i andre omgang. Svaret på det må være et tja – de siste tretti minuttene rullerte Nærbø-trenerne mye på mannskapet. Lukas Ueland inntok målet i stedet for Halvor-Elias Nærland, Kåsen-gutten Niklas Tingvik fikk spilletid på bakspillerplass, Alvar Haugseng, Kristoffer Iversen og Bo Kristian Kverme fikk også mye spilltid.

Den siste delen av cupkampen ble preget av feil og rot fra begge lag som gjorde andre omgang mer jevnspilt enn den første. Nærbø strammet opp både forsvar og angrep de siste minuttene og klarte akkurat ikke nå femti mål i løpet av kvelden. Med 18-48 seier blir det ny NM-kamp førstkommende søndag – da mot Ryger i Hetlandshallen.