Tre kamper i Viborg – Nærbø

Tre kamper i Viborg

Etter en uke i Farsund og en uke på hjemlig parkett er Nærbø igjen på reisefot. En tur til turneringen «Generation Handball» og showkamper mot danske lag har de siste årene vært en del av Nærbøs oppkjøring. Mandag gikk turen igjen til danske Viborg i en uke i dejlige Danmark. 

Første kamp spilles allerede mandag kveld mot KIF Kolding. Laget endte på 12.plass i Håndboldligaen forrige sesong og reddet plassen i eliteserien ved å kjempe seg til andreplass i play-offgruppen bak Sønderjyske HK 

Om ferjeturen samme dag fortsatt satt i beina eller om kroppen var støl etter en lang biltur vet vi ikke – men Nærbø hang rett og slett ikke med i mandagen kamp mot KIF Kolding. Ballen traff alle andre plasser enn bak målvakt og i forsvar rant målene inn bak de blåkleddes målvakt. Mot slutten av første omgang virket det som jærbuene tok seg litt i nakken og pyntet på resultatet til 11-16 til pause – men i andre omgang var det motorvei gjennom Nærbøs forsvar og mer gammel kjerrevei i andre enden. Det endte med et 15-målstap til slutt, 23-38

Onsdag venter Mors-Thy. Laget plasserte seg på femteplass i hovedspillet i fjorårets liga, men måtte ta til takke med sisteplassen i sin gruppe i sluttspillet med fire poeng. Til sammenligning vant Aalborg gruppen med 12 poeng. 

To dager etter 15-måltapet mot KIF Kolding stod Mors-Thy på den andre banehalvdelen i Viborg. Og denne dagen var det en helt annen giv i Nærbøguttene. Selv om ballen ikke trillet helt jærbuenes vei alltid var onsdagens kamp mye mer jevnspilt enn mandagens batalje. Særlig Theodor Svensgård, for anledningen nyklippet, var frisk med til sammen 10 mål i løpet av kampen. Også Jesper Røisland traff godt fra bakspillerplass og kunne til slutt skrive 7 mål bak sitt navn. En mye bedre forestilling fra jærlaget som til slutt kunne juble, sammen med en betydelig heiagjeng på tribunen, for 36-33 seier mot et Mors-Thy som stilte med mange unggutter på laget.

Siste kamp i Viborg spilles fredag mot TTH Holstebro. Holstebro, havnet som mandagens motstander på nedre halvdel av tabellen i forrige sesong. Selv om de havnet på plassen foran Kolding i hovedspillet måtte de til slutt ut i kvalifisering for å beholde plassen i Handboldligaen etter å ha havnet på siste plass i play-offgruppen. Etter en play-offkamp mot Skive kunne de puste ut vel vitende at de fortsatt skulle spille i øverste divisjon også kommende sesong. 

Fredag 2.august var tiden for både siste kamp i Danmark og hjemreise. Med kampstart 13:30 ble det en tidligere dag i hallen enn de to foregående kampene. Som i første kampen mot KIF Kolding kom aldri Nærbø-guttene tak på kampen og måtte til slutt se seg slått 18-31 av TTH Holstebro.

De to første kampene streames på Generation Handball sin Facebookside. Kampen mot TTH Holstebro står foreløpig ikke på streaming-lista, men dette kan endre seg. Se informasjon på Generation Handball sin app – den kan du laste ned her.

De kampfrie dagene blir ingen latmanns-dager i solen, hver dag i Danmark er fylt med trening for å stille best mulig rustet til serieåpningen mot nyopprykkede Follo i STIL Arena 1.september før Drammen kommer på besøk 8.september i Sparebanken Vest Arena. Har du husket å kjøpe sesongkort? De ligger til salgs i app og på nett – nytt av året er at du kan abonnere på sitt sesongkort og betale en sum pr. måned gjennom året.