Thrillerkamp i nord! – Nærbø

Thrillerkamp i nord!

Da vi møtte Kolstad for første gang i en eliteseriekamp gjestet vi Kolstad Arena, den gang ble det et knepent to måls tap. Da Kolstad var på besøk i Nye loen i derimot, var det vi som gikk seirende ut av kampen som endte 28-27. Med fersk selvtillit i ryggen og en god del mer erfaring er vi igjen på plass i Kolstad Arena på jakt etter poeng. Ser vi på de tidligere oppgjørene kan vi være ganske sikre på at det blir en tett og spennende match!

Bilde fra hjemmekampen mot Kolstad i fjorårets serierunde. Foto: Solveig Jåstad

Vi starter bra med tre kjappe mål og Kolstad slipper ikke inn i kampen før klokka passerer syv minutter. Det er høyt tempo, godt keeperspill i begge ender og godt forsvarsspill.  Etter halvspilt første omgang viser poeng tavlen 4-5 i vår favør. Kolstad legger seg ikke nedpå og utligner på få minutter. Halvor Elias Nærland har flere praktfulle redninger, men Kolstad går likevel opp i ettmåls ledelse. Det vekseler mellom Kolstad ledelse og utligninger før vi dunker inn målet som sender oss opp i ledelsen igjen. Med det kan vi gå til pause fire mål foran på stillingen 8-12.

Kolstad åpner 2.omgangen med tre reduseringer på kort tid og viser tydelig at de ikke har tenkt å la oss slippe uten kamp. Kolstad er med det farlig nær, men når vi bikker 4 minutter inn i omgangen løsner det for Nærbø og vi putter to kjappe mål. Vi fomler og gir Kolstad flere kontringsmuligheter som de drar god nytte av og brått er viser poengtavlen 16-16. Når det gjenstår 10 minutter av kampen er stillingen 20-20, begge lag gir alt og det ender opp i etpar dramatiske minutter som ender uten mål for begge lag.

De siste fem minuttene er mildt sagt dramatiske, Kolstad scorer og vi gjør feil – det veksles nok en gang mellom et mål bak og utligning. I det 28ende minutt får Kolstad en utvisning, men vi misser 7 meter kastet og det står 23-22 til Kolstad. Nå gjelder det å holde hodet kaldt. Vi mister ball i siste angrep og tiden renner ut. Oppgjøret ender tilslutt 23-22. En spennende kamp med mye bra spill, selv om poengene ble igjen i Trondheim. Da gjelder det bare å nullstille før Elverum kommer på besøk i Nye Loen, onsdag 2.oktober.