Treningsturnering i Sparebanken Vest Arena – Nærbø

Treningsturnering i Sparebanken Vest Arena

For andre året på rad inviterer Nærbø Herrer REMA1000-ligakollegaer og utenlandske gjester til oppkjørings-turnering hjemme i Sparebanken Vest Arena. Til helgen vil syv lag måle bruke helgen på Nærbø for å få verdifull kamptrening inn mot en ny sesong. 

Først ut er hjemmelaget og laget som trenes av tidligere Nærbøtrener Marc Uhd – danske TMS Ringsted. De møtes til kamp torsdag 15.august klokken 20:00, som en del av kick-off arrangementet for frivillige i Nærbø IL.

På fredag møtes først våre naboer Sandnes og de polske gjestene fra Gdansk før Bergen skal måle krefter mot ØIF Arendal. Kampstart klokken 17:00 og 19:00

Lørdag kan vi by på tre kamper klokken 13:00, 15:00 og 17.00. Først ut er Gdansk og KRS Topphåndball, før Torger Edland for første gang skal stå på motsatt banehalvdel som Nærbø når hjemmelaget spiller mot Bergen. Lørdagens siste oppgjør står mellom Ringsted og ØIF Arendal. 

Helgen avsluttes søndag klokken 12:00 med kampen Sandnes-KRS Topphåndball. 

I tillegg til de syv seniorkampene i Sparebanken Vest Arena spilles det også rekruttkamper i Nærbøhallen klokken 13 lørdag og klokken 11 og 14 søndag. 

TMS Ringsted – tidligere Nærbø-trener March Uhd fikk utmerkelsen «Årets trener» i Danmark forrige sesong etter en syvendeplass på tabellen og en seier mot CL-finalist Aalborg. På Nærbø spiller danskene først mot hjemmelaget torsdag kveld før de møter ØIF Arendal lørdag ettermiddag.

Sandnes – Dalibor Sedjak styrer Sandnes-skuta også kommende sesong. Laget som forrige sesong overrasket mange ved sin høye plassering før mesterskapspausen mistet noe momentum etter pausen og endte til slutt i «ingenmannsland» mellom sluttspill- og nedrykksstreken. Den regjerende assistkongen i REMA1000-ligaen heter Kjetil Johansen og er fortsatt å finne i Sandnes-drakta og i Sparebanken Vest Arena til helgen.

Bergen – laget som skulle samle Bergen fikk en røff start for et par sesonger siden med direkte nedrykk. Tiden i 1.divisjon ble ikke lang og allerede sin første sesong tilbake i REMA1000-ligaen etter returen kunne de vise til flere sterke resultat og klarte til slutt innkassere den siste sluttspillplassen. Fredrik Tønne er fortsatt «professoren» på benken og har foran den forestående sesongen hentet Torger Edland til sine rekker.

KRS Topphåndball – sørlandslaget har kanskje ikke en tidligere Nærbøtrener på benken lenger, men har i stedet for to Nærbø-gutter i troppen. Preben Leander Nord-Varhaug har vært å finne hos KRS i flere sesonger allerede, nå har han også fått selskap av strekspiller Lars Eirik Larsen. Etter en sesong preget av skader og varierende resultat måtte laget til slutt gjennom kvalifiseringsspill mot Melhus gjennom tre kamper før de kunne bekrefte fortsatt deltakelse i REMA1000-ligaen. Selv om ligaspillet ble en skuffelse for sørlendingene klart de igjen å spille seg til Final8 og tok til slutt en bronsemedalje etter seier i bronsefinalen mot Haslum.

ØIF Arendal – nok en tidligere Nærbø-trener på benken når Heine Ernst Jensen tar med seg Arendals-laget tilbake til sin tidligere hjemmebane. ØIF Arendal ristet av seg skuffelsen etter 9.plass og misset sluttspill etter 22-23 sesongen og slo kraftig tilbake med en sterk tredjeplass forrige sesong. Selv om de måtte slå seg slått av Nærbø i cupens 1/8-delsfinale gikk de seirende ut av semifinalens kvartfinale senere på våren.

Wybrzeże Gdańsk – det polske laget har gjennom årene samlet 10 mesterskapstitler i hjemlandet, den siste tilbake i 2001. Forrige sesong endte de på 13.plass i den polske ligaen og tar nok en gang turen til Nærbø før sesongstart. Nærbø har de to siste sesongene tilbrakt deler av mesterskapspausen i Gdansk og deres turnering i Januar.

Nærbø – hjemmelaget hadde en sesong preget av opp og nedturer – både på og utenfor banen i 2023 og 24. Men til tross for til tider skuffende resultat og spill ble det likevel en 6.plass og nok en gang sluttspillplass når poengene ble talt opp etter sesongslutt. Med ny trener og Felix Lunde Abrahamsen inn i troppen går jærlaget inn i sin syvende sesong på rad i REMA1000-ligaen.

Inngang pr dag kr. 50,- (barn og unge opp til 18 år gratis) Betales i døren.

Har du kjøpt sesongkort 24-25 til Nærbø Herrers kamper er inngang hver dag inkludert. Salg av sesongkort 24-25 finner du her og i Nærbøs app. Velkommen til en helg fylt av håndball i Sparebanken Vest Arena