Hvem møter hvem i europacupen kommende sesong? – Nærbø

Hvem møter hvem i europacupen kommende sesong?

Som kjent står Nærbø utenfor Europacup-deltakelse i den kommende sesongen. På herresiden er det Kolstad, Elverum, ØIF Arendal, Drammen og Runar Sandefjord som skal representere Norges ære i EHFs konkurranser i sesongen 2024-25

At Kolstad skal delta i Champions League har vært klart lenge – plassen i CL var sikker for laget som vant sluttspillet i den hjemlige ligaen. Den norske trippelmesteren har havnet i gruppe B og møter knallhard motstand fra bl.a. Aalborg, Barcelona, Magdeburg og Kielce

Tirsdag 16.juli ble trekningen for EHF European League og EHF European Cup foretatt fra EHFs hovedkvarter i Wien.

Norge har ikke sikker plass i European League, derfor må Elverum ut i kvalifiseringskamp for å sikre seg plass i gruppespillet i den nest høyeste europacupen. At det var tyske Melsungen som ble trukket opp av glassbollene som Elverums motstander gir nok de sorte og hvite en litt tøffere vei enn ønsket til gruppespillet.

I European Cup, der Nærbø har deltatt de tre siste sesongene, skal Drammen møte italienske Pallemano Conversano i den første runden som spilles slutten av september. Nærbø spilte mot Pallamano Conversano i sesongen 2021-22, samme sesong som de gikk seirende ut av turneringen.

Tord Haugseng i hjemmekampen mot italienske ASD Accademica Pallamano Conversano i EHF European Cup 2021-22

ØIF Arendal og Runar trer inn i turneringen i den andre spillrunden. Heine Ernst Jensen og hans ØIF Arendal skal ut mot vinneren av førsterundekampen mellom greske Bianco Monte Drama og GRK Tikves fra Nord-Makedonia. Tord Lea Knutsen og hans Runar Sandefjord må også vente på utfallet av den første runden og møter vinneren av kampen mellom estiske Viljandi og rumenske Bucuresti.

På damesiden skal Vipers og Storhamar spille i Champions League, mens Sola, Larvik og Fredrikstad representerer Norge i European League.

På EHF sine sider finner du mer informasjon om trenkningen i EHF European Leauge og EHF European Cup.

Vi ønsker alle de norske lagene lykke i Europa den kommende sesongen.