Årets priser 2023-24 – Nærbø

Årets priser 2023-24

Slutten av en sesong bringer alltid med seg diverse kåringer og for første gang siden opprykket i 2018 har ikke Nærbø plukket med seg noen av disse. Nedenfor ser du en oversikt over hvem plukket med seg heder og ære etter 2023-24 sesongen, inkludert årets lag og årets spiller. Vi gratulerer alle som er stemt frem i årets kåringer!

«Årets publikumsfavoritt» Elverums Péter Lukács plukket med seg flest stemmer i kåringen om å bli årets publikumsfavoritt. Nærbøs kandidat var målvakt Halvor-Elias Nærland.

«Årets redning» Halvor-Elias Nærland var også vår kandidat til årets redning. Prisen gikk til Oskar Lindell fra Haslum sin dobbelredning mot TIF Viking hjemme i Nadderud Arena

«Årets mål» Jesper Røislands kanonkule mot KRS i Aquarama var Nærbøs kandidat til årets mål, men nådde ikke helt opp. Isak Bakkerud fra Halden fikk flest stemmer i den avstemmingen for sin avslutning fra kanten mot seriemester Kolstad.

«Årets toppscorer» Årets toppscorer var klar lenge før sesongslutt – som en av få gjennom tidene passerte ØIF Arendals Mathias Larson 200 mål i løpet av en sesong – han endte til slutt på 206 mål.

«Årets assistkonge» For noen sesonger siden var det Andreas Horst Haugseng plukket med seg prisen for årets assistkonge – denne sesongen gikk æren til Sandnes playmaker Kjetil Johansen som til slutt endte på 197 målgivende pasninger. 

«Årets nykommer» Drammens unge David Haugstvedt presenterte seg virkelig for det norske håndballpublikummet i 2023-24 sesongen og plukket med seg utmerkelsen som årets nykommer

«Årets forsvarsspiller» Ikke overraskende ble Vetle Eck Aga stemt frem som årets forsvarsspiller – Bodøværingen har sin naturlige plass i forsvar både hos trippelmester Kolstad og på landslaget. 

«Årets målvakt» Også årets målvakt kommer fra gullvinner Kolstad – Torbjørn Bergerud har vært kampavgjørende i flere oppgjør for trønderne og plukker med det også med seg flest stemmer i avstemmingen om årets målvakt. 

«Årets strekspiller» Sondre Gjerdalen har siden overgangen fra Fjellhammer til ØIF Arendal vokst frem til å bli en av landets fremste fra linja – noe som gir ham tittelen årets strekspiller i tillegg til muligheten å vise seg frem for Jonas Wille på landslaget. 

«Årets venstre kantspiller» John Thue plukket med seg prisen som årets venstre kantspiller i fjorårssesongen – dette året tilfalt æren ØIF Arendals Dagur Gautason med over 70% uttelling i løpet av sesongen og 50% av stemmene i avstemmingen. 

«Årets høyre kantspiller» Kasper Thorsen Lien har vært blant Elverums sikreste målkort i løpet av sesongen og plukker med seg tittelen som årets høyre kantspiller. En uheldig skade på slutten av sesongen holdt han dessverre utenfor sluttspillfinalen mot Kolstad og sommerens OL.

«Årets venstre bakspiller» Simen Lyse er en av spillerne på Kolstad som hadde tilhold i trønderklubben før de store stjernene inntok Kolstad Arena. Han har gjennom sesongen bevist at han absolutt fortjener plassen i trøndernes tropp og på landslaget. 

«Årets høyre bakspiller» Det samme gjelder for Kolstads Gabriel Setterblom – den høyre bakspilleren har bevist sin verdi på banen for trønderne og avslutter sin siste sesong i Kolstad med tittelen årets høyre bakspiller. 

«Årets midtre bakspiller» Ikke unaturlig plukker årets toppscorer også med seg tittelen som årets midtre bakspiller. ØIF Arendals danske playmaker har vært utrolig verdifull for sørlendingene i løpet av sesongen og har i stor grad bidratt til deres 3.plass i REMA1000-ligaen. 

«Årets lag» Årets lag er naturlig nok sammensatt av kåringene som er presentert over. Ikke unaturlig ble alle plassene besatt av spillere fra de tre øverste plassene i ligaen. 

«Årets dommere» Spilleren har stemt frem dommerparet Håvard Kleven og Lars Jørum til årets dommerpar. Solid dømming hjemme og utenlands har dette året gitt sin belønning i form av muligheten å dømme i sommerens OL.

«#Årets trenerteam» Elverums trenerteam Børge Lund og Raymond Hamar er trenerteamet som utfordret Kolstad mest gjennom sesongen – sist sett gjennom tre utrolig jevne sluttspillfinaler.

«Årets spiller» Mathias Rhode Larson drar med seg sin tredje utmerkelse med nesten 70% av stemmene i kampen om å bli årets spiller.

«Årets håndballprofil» Henny Ella Reistad har blitt stemt frem som Norges Håndballprofil av spilleren i kvinnenes og mennenes REMA1000-liga, ikke unaturlig siden den norske håndballprofilen gang etter gang har vist seg kampavgjørende for sitt Team Esbjerg og Norges landslag.

«Årets arrangør» Elverum Håndball ble under medlemsmøtet i Norsk Topphåndball 14.juni tildelt prisen som årets arrangør. Prisen stemmes frem av REMA1000-ligaens spillere og blant kriteriene er stemning i hall, arrangement og hvordan gjestende lag tas imot.