Solide resultat i Bring-serien – Nærbø

Solide resultat i Bring-serien

Siste helgen i april samlet de åtte beste lagene fra denne sesongens Bring-serie for gutter og jenter seg i Fredrikstad for å kåre årets vinner i begge klasser. Begge Nærbøs lag, både Gutter2007 og Jenter2007, gikk gjennom sine gruppespillkamper uten poengtap og med et mål om å ta seg lengst mulig i sluttspillet.

Først ut var jentelaget. De skulle ut tidlig lørdag morgen mot Urædd fra Porsgrunn. Nærbø tok tidlig ledelsen i kampen og gikk til pause med to måls ledelse. Starten av 2.omgang byttet de to lagene på å score og det så lenge ut til at Jonas Edland sine jenter hadde kontroll på kampen. Urædd hadde imidertid ikke gitt opp og utlignet til 20-20 med 12 minutter igjen å spille. Rett etterpå scoret Porsgrunn-laget fire ganger på rad og kampen hadde snudd. 5 minutter før slutt trengte Nærbø en pustepause og klarte å redusere til ett mål bak etter time-outen. Dessverre var det så nærme jærlaget kom og måtte skuffet rusle av banen med 3-målstap 23-26 i den første kampen. Dermed forsvant håpet om gull, men det skulle likevel spilles om plassering resten av helgen.

4 timer etter tapet hadde jentene ristet av seg skuffelsen og møtte Søreide i den første plasseringskampen. De fikk virkelig unngjelde for Nærbø-jentenes ønske om å reise seg etter tapet tidligere på dagen. En ledelse på fem mål til pause ble til 14-måls seier da dommeren blåse av kampen.

Med seier i kamp nummer to ventet kampen om en 5. eller 6.plass på Nærbø-jentene søndag formiddag. Motstander var Stabæk, laget som hadde kvalifisert seg inn i sluttspillrunden fra samme gruppe som jærlaget. Som i gruppespillet ble den en jevn kamp der Nærbø gikk seirende ut og dermed kan kalles seg Norges femte beste jentelaget i 16-årsklassen.

Guttelaget startet dagen noen timer sendere enn jentene på lørdagen- deres første motstander var Ski. Nærbøguttene var oppe i en 6-1 ledelse før laget fra motstanderen våket og fikk flere baller inn bak Lukas Ueland i målet. Likevel hadde jærguttene god kontroll på kampen og gikk til pause med 3 måls ledelse. Den ledelsen gav laget fra Nærbø aldri fra seg de siste 25 minuttene og kunne til slutt juble for 25-21 seier og semifinale mot «erkerival» Bryne.

Klokken 16:00 blåste dommerne i gang semifinalen mellom de to jærlagene. Som i den første kampen gikk de blåkledde Nærbø-guttene opp i en tidlig ledelse, 4-1 før de rødkledde kom i gang. Første omgang bar preg av flere utvisninger, 3 til Bryne og 2 til Nærbø. Linus Nord-Varhaug satte omgangens siste mål og bekreftet en 13-9 ledelse til Nærbø. Andre omgang ble mye jevnere – Bryne kjempet seg helt opp i ryggen til Nærbø-laget, men fikk aldri den forløsende utligningsscoringen. I stedet for satte Nærbø tre mål på rad og kontrollerte ledelsen kampen ut. Med 27-24 seier var de klar for helgens store mål – finale i Bring sluttspillet.

Søndagens finale ble spilt mellom Nærbø og Åsane. Nærbø satte finalens første mål og lagene byttet mellom ledelse til Nærbø og utligning frem til det 12.minutt da Åsane tok ledelsen i kampen for første gang. Nå var det Bergenslaget som byttet mellom ledelse og utligning, men kort til før pause kjempet Nærbø inn to mål på rappen som førte dem opp i en 2 mål-ledelse til pause.  Åsane utlignet Nærbø ledelse raskt i starten av andre omgang og lagene fortsatte å bytte på ledelsen til halvspilt omgang. Da satte Åsane fire mål etter hverandre og det virket som lufta gikk litt ut av slitne Nærbø-gutter. De tekniske feilene og bomskuddene økte for jærlaget, mens Åsane holdt kontrollen på ledelsen sin. Bergenslaget kunne etter 29-24 seier erklære seg som Norges beste 16-åringer, mens Nærbø kunne juble for sølv.

Vi gratulerer både Jenter07 og Gutter07 med en flott innsats i den nasjonale serien i sesongen 2023-24