Leon Wallerands Energa XI Memorial 2024 – Nærbø

Leon Wallerands Energa XI Memorial 2024

Som i fjor tok Nærbø turen til Gdansk midtveis i landslagspausen – i år ble også tidligere Nærbø-trenere Heien Jensen og Marc Uhd med sine lag ØIF Arendal og TMS Ringsted med til den polske havnebyen som ofte blir forbundet med shopping og badeferie.

Det var lite som minnet om badevær og sommer da Nærbøherrene satte seg på flyet fra Sola – et uvanlig kraftig snøvær til Jæren å være gjorde sitt for å hindre flytrafikken denne onsdagen. De blåkledde kom seg likevel godt av gårde, men med en litt mer slunken tropp enn vanlig. 12 spillere og 3 trenere talte gjengen som, som vanlig, ble godt mottatt av arrangørklubben …… ved ankomst Polen.

Torsdag 18.januar ble benyttet til trening sammen med ØIF Arendal. Her kan du se hva ØIFs målvakt Kristijan Jurisic hadde å si etter torsdagens samling.

Fredag 19.januar var det klart for første kamp mot vertene Energa Wybrzeże Gdańsk. Kampen startet jevnt, etter 8 minutter var Nærbø foran med ett mål. To minutter senere hadde vertene utnyttet feil i Nærbøs angrep og ledet med to mål, 8-6. Utover omgangen økte de sortkledde ledelsen og ved time-out etter 22 spilte minutter lå Nærbø under med 5 mål, 14-9. Kort tid etter hadde jærbuene spist opp den polske ledelsen – til pause var de blåkledde ett mål foran, 15-16. En snuoperasjon både målvakt Halvor-Elias Nærland og venstrekant Theodor Svensgård var sterkt delaktige i.

Nærbø  holdt seg det ene målet foran frem til halvspilt andre omgang. Da åpnet feil i  Nærbøs angrepsspill opp for Gdansk som takk og bukket og igjen tok over ledelsen. Jesper Røislands utvisning 52 minutter ut i kampen gjorde det enklere for Gdansk å finne veien gjennom Nærbøs forsvar, men de blåkledde bet seg fast og holdt seg fortsatt det ene målet bak med fire minutter igjen å spille. Gdansk løste spillet best mot slutten av kampen og økte sin ledelse fra 35-34 til 37-34. De sortkledde fikk også sette kampens siste mål fra sin venstrekant etter utspill bak rygg fra venstre back. Sluttresultat 39-35.

• Energa Wybrzeże Gdańsk – Nærbø 39-35 (15-16)
  • Halvor-Elias 16 redninger

Tidligere på fredagen hadde ØIF Arendal spilt uavgjort mot TMS Ringstedt 33-33, men var best i den påfølgende straffekast-konkurransen. Dermed ble de Gdansk og ØIF som skulle gjøre opp i finale lørdag, og Nærbø skulle møte TMS Ringsted til kamp om tredjeplassen.

Lørdagens kamp mot TMS Ringsted startet som fredagens oppgjør jevnt, men danskene tok over initiativet og gikk opp i to mål ledelse etter 6 minutter. Jesper og Rassin sørget for at regnskapet igjen var likt etter ti spilte minutter og når i tillegg Halvor-Elias begynte å plukke Ringsteds skudd kunne Nærbø gå opp i to måls ledelse halvveis ut i første omgang. Marc Uhd fikk justert troppene sine etter en time-out og Ringsted utlignet til 12-12. De siste minuttene før pause tok Nærbø igjen over føringen– en snapp av Tord Aksnes Lode og mål av Jesper og John sørget for at jærbuene kunne gå til pause med fire måls ledelse 17-13.

Nærbø beholdt, og økte, ledelsen etter pausen – mye takket være Halvor-Elias Nærland sin innsats mellom stengene. På det meste var ledelsen oppe i syv mål, men nok en gang klarte Ringsted å knappe innpå Nærbøs ledelse etter en time-out. Med 15 minutter igjen av kampen var det danske laget kun to mål bak, 21-23. En overraskende underarm fra Kasper Lothe sørget for Nærbøs 24.mål, men Ringsted svarte umiddelbart og utnyttet et tomt Nærbø-mål.

Lagene utnyttet tekniske feil hos hverandre og Ringsted holdt kontakten meg ett mål bak Nærbø før de til slutt klarte å sette inn utligningen. Med 10 minutter igjen av kampen var vi like langt på stillingen 25-25. Nærbø spilte seg fint fri i angrep og kjempet seg tre mål foran før Rassin ble utvist fem minutt før slutt. Ringsted utnyttet fordelen til igjen å redusere avstanden til ett mål bak. Den avstanden holdt seg til det siste spilleminuttet. Nærbø fikk straffe etter at Jesper ble taklet med 30 sekunder igjen på klokka. Straffen fra Tord ble reddet av den danske målvakten og Marc Uhd tok time-out.

Ringsted reduserte i det påfølgende angrepet – det stod 29-29 med seks sekunder igjen å spille. Nok en time-out – denne gangen fra Nærbø-benken. De seks sekundene ble utnyttet på beste vis – Kasper spilte fri Jesper som nesten er i høyre kant-posisjon når han setter ballen bak den Ringsteds målvakt. Nærbø vinner 30-29 og sikret seg tredjeplassen i trenings-turneringen.

• Halvor-Elias 14 redninger

Vi takker Energa Wybrzeże Gdańsk for nok en gang å invitere oss til Gdańsk og for en fantastisk gjestfrihet under oppholdet i tillegg til ØIF Arendal for en god trening sammen og TMS Ringsted for kampen lørdag!

Nærbøgjengen er allerede tilbake i Norge og på trening i Sparebanken Vest Arena for å gjøre seg klar til første seriekamp etter pausen torsdag 1.februar i Kristiansand. Neste hjemmekamp er 7.februar klokken 18:00 mot Elverum – billettene er allerede lagt ut i app og på nett. Vi trenger #fullhall og deres støtte i kampen om nye poeng og beholde plassen over sluttspillstreken!