Norrønt oppgjør i europacupen! – Nærbø

Norrønt oppgjør i europacupen!

Søndag ettermiddag tar Nærbø fatt på sin tredje sesong i EHF European Cup – de to første opptredende i EHF-cup endte som kjent med finaleplass to år på rad. Når Sparebanken Vest Arena nå gjøres klar til første kamp i EHF-cupen 2023-24, er det vel vitende om at det er et tøft hinder Nærbø skal forsere for å ta seg ett steg videre.  

Det hinderet kommer fra sagaøya Island. Afturelding, hvis fulle navn er Ungmennafélagið Afturelding, er en multisportklubb som rommer badminton, fotball, volleyball, turn, sykling, karate, fotball, basketball, svømming, taekwoondo og håndball. Klubben ble stiftet i 1909 og er i dag best kjent på Island for sitt fotballag, volleyballag….og håndballag. Klubben holder til i byen Mosfellsbær på sør-vest kysten av Island, ca 17 km øst for hovedstaden Reykjavik. Byen med ca 9000 innbyggere kalles også «den grønne byen» og ligger som navnet tilsier i et naturskjønt område preget av grønn vegetasjon. 

Men nok om byen – hva vet vi om håndballaget som holder til der? Hjemme i den islandske ligaen, Olís deild karla, ligger søndagens e-cupmotstander på en tredjeplass etter 6 spilte kamper, med fire seire, 1 tap og 1 uavgjort. De startet sesongen 17.09 med tap mot laget som ligger rett foran dem på tabellen før det ble fire seire på rad mot lag på nedre del av tabellen. Den siste kampen før avreisen til Norge ble spilt på onsdag med uavgjort som resultat.  

Troppen til Afturelding består stort sett av islandske spillere, bortsett fra den serbiske målvakten Jovan Kukobat og den ukrainske venstrekanten Ihor Kopyshynskyi. Laget kom til Stavanger fredag kveld og skal bruke lørdagen til trening og forberedelser inn mot kampen søndag.  

Også hjemmelaget har brukt lørdag morgen i Sparebanken Vest Arena til å finpusse formen inn mot søndagens møte. Etter en fin stigning i resultatene i hjemlig liga, står nå videre avansement i EHF-cup på spill – med to tidligere finaleplasser er det ikke tvil om at laget er lystne på videre e-cupeventyr med Nærbø. For å få til det må altså Afturelding overvinnes – en tøff motstander som absolutt kan slå fra seg på Jæren søndag ettermiddag.

Trener Fredrik Ruud klassifiserer det som et 50/50-oppgjør og oppfordrer jærbuen til å komme på kamp og avslutte høstferien i Sparebanken Vest Arena søndag. Billetter kan du kjøpe i appen eller her – det er fortsatt gode billetter igjen både på felt B og C! 

Søndagens kamp er også «Rosa Sløyfe»-kamp til inntekt for «Rosa Sløyfe»-aksjonen til Kreftforeningen. Nærbøspillerne kommer til å varme opp i rosa t-skjorter som senere i uken skal selges til inntekt for aksjonen – mer info om dette kommer på våre FB-sider mandag. I tillegg kan du være med å støtte aksjonen via vår digitale innsamlingsbøsse. Representanter for Rosa Sløyfe kommer også til å være til stede i hallen før kampen i morgen.