Full innsats for en viktig sak – Nærbø

Full innsats for en viktig sak

Lørdag 9.september det det tredje Markusløpet arrangert rundt i Hanabergmarka i området som omkranser Jærmuseet på Nærbø. I løypa kunne en finne flere Nærbøspillere som løp for gull til inntekt for en god sak.  

Markusløpet blir arrangert til minne om Markus Åsbø som høsten 2017 døde av leukemi, etter å ha vært syk i litt over halvannet år. Mer om Markus sin historie kan du lese her.  Markus sin søster, Thea, fikk ideen om et løp til minne om sin bror og samtidig sette gullsløyfa i fokus. Som hun sa – alle kjenner til den rosa sløyfa og brystkreft, men hvor mange kjenner til gullsløyfa som setter søkelyset på kreft blant barn? Inntektene fra Markusløpet går til inntekt for barnekreftforskning og Kreftomsorg Rogaland, begge viktige saker i kampen mot kreft blant barn.

Etter å ha stilt på startstreken i det første Markusløpet for tre år siden, kom terminlista i veien for deltakelse i fjorårets utgave. I år klaffet det bedre og fire spillere fra elitetroppen benyttet anledningen til både å løpe til inntekt for en god sak og måle krefter gjennom den lengste løypa på 10 km. Av de fire fikk Theodor Svensgård beste tid av de fire, med Jesper Røisland og Alvar Haugseng kom i mål.. minutter etter høyrekanten. Ole Nærland, som har slitt med en kneskade gjennom sommeren krysset mållinjen sist av de fire på tiden 

Vi er glade for å kunne støtte det viktige arbeidet til Markusløpet og sette fokus barnekreftforskning og Kreftomsorg Rogaland. Allerede nå kan du sikre deg plass til neste års Markusløpet 14.september 2024 ved å klikke deg inn her.