Jesper Røisland til Nærbø – Nærbø

Jesper Røisland til Nærbø

Jesper Røisland forlater Ryger og blir en del av Nærbø Herrer fra sesongen 2023/24, den talentfulle høyre bakspilleren har signert en 2+1 års avtale. 193 høye og venstrehendte Røisland var ønsket av flere klubber, men valget falt altså til slutt på Nærbø. 

Fotomontasje. Orginalfoto: Svein Erik Fylkesnes

I sine første håndballår hadde Jesper tilhold i barndomsklubben Hundvåg, med hospitering på Viking Håndball etter hvert som han ble eldre. 17 år gammel meldte han overgang til Viking Håndball som endte opp med å kjempe om opprykk til elitenivå sesongen 2021-22. Jesper var sentral i playoffkampen som sikret Viking retten til å spille kvalifisering til REMA1000-ligaen med sine 6 mål i den avgjørende play-off kampen mot Kasper Lothes Follo. 

Som kjent klarte ikke Viking overvinne KRS Topphåndball i kvalifiseringen til REMA1000-ligaen og dermed ble det 1.divisjonsspill for Stavangerlaget og Jesper Røisland også i sesongen 2022-23. Da het ikke klubben Viking lenger, men bar navnet Ryger – en sammenslåing av Viking Håndball og SIF. Til nå i inneværende sesong er Røisland nr 2 på Rygers toppscorerliste med 84 mål på 24 kamper. 

Født i 2004 har Jesper Røisland flere ganger møtt på Nærbøs 2004-årgan, som Torger og Jesper Edland, Lars Thomas Line, Marius Olseth og Lars Eirik Larsen, på landslagssamling. Senest i august 2022 var alle seks en del av Norges tropp til U18-EM i Montenegro.

Da ryktene om en mulig overgang til Nærbø begynte å svirre siden uttalte unggutten følgende til Jærbladet: «Nærbø er en ekstremt god klubb som er veldig interessant for meg, spesielt på det sportslige. Tanken på å komme til en klubb med så god kultur som Nærbø virker spennende, og jeg tror det er en av de klubbene som kunne bidratt mest til min utvikling som person og spiller. Samtidig har jeg andre alternativ og tilbud som jeg også må vurdere på lik linje med Nærbø, så jeg har mye tenking å gjøre før jeg bestemmer meg. I og med at sesongen begynner å gå mot slutten, antar jeg at valget mitt vil bli tatt i løpet av noen få uker»

Velkommen til Nærbø, Jesper!