Memorial Leon Wallerand – Nærbø

Memorial Leon Wallerand

Nærbø reiste neste siste helgen i januar til den polske byen Gdansk etter å ha blitt invitert til miniturneringen Memorial Leon Wallerand av klubben Torus Wybrzeze Gdansk. Turneringen er, som navnet tilsier, en minneturnering til minne om hjemmelagets klubblegende Leon Wallerand og årets utgave var den femte i rekken.

I Gdansk møtte Nærbøguttene på lørdag hjemmelaget Torus Wybrzeze Gdansk, som ligger på femteplass i den polske ligaen. Det norske laget kom bakpå i starten av kampen og ble liggende bak store deler av kampen, men en langspurt i andre omgang ble avrundet med seiersmål fra Theodor Svensgård og seier 35-34. Dermed kunne Nærbø gjøre seg klar til finale mot svenske Eskilstuna Guif på lørdagen, som slå sin litauianske motstander Vilniaus VHC Sviesa 34-32 før Nærbøs kamp på fredag.

Eskilstuna Guif ligger på niendeplass i den svenske ligaen og som på i fredagens kamp kom Nærbø bakpå i første omgang. Det svenske laget kunne gå til pause med en 22-17 ledelse og økte ledelsen til 26-17 i starten av andre omgang. Men jærbuene satte igjen i gang en langspurt og klarte å utligne svenskene sin ledelse til 36-36 det siste minuttet av kampen. Det var likevel det svenske laget som satte kampens siste mål og kunne juble for seier 37-36 og seier i helgens turnering.