Final8 for rekruttlaget – Nærbø

Final8 for rekruttlaget

Atle Gudmestad la i vår opp som spiller med seier i en europacupfinale som sin siste kamp. Onsdag sikret han sin første NM-finale som trener for Nærbøs G20-lag. Follo ble sendt hjem med tap etter et spennende oppgjør i Nye Loen.

Det var gjestene som kom best i gang i starten av første omgang. Over 700 tilskuere på tribunen så et hjemmelag som ble gjentatte ganger ble stoppet av de rødkleddes forsvar og gjorde uvanlig mange feil i sitt angrepsspill. Hjemmelagets Torger Edland scoret kampens første mål, men Follo var aldri langt bak og gikk opp til en tomåls-ledelse etter halvspilt omgang.

3 utvisninger på kort tid for de rødkledde åpnet veien for lette scoringer for Nærbø som overtok ledelsen mot slutten av omgangen og de kunne gå til pause med 15-12 ledelse.

Lars Thomas Line ble semifinales storscorer med hele 12 scoringer.

Andre omgang startet som første, Follo var det beste laget og utlignet raskt Nærbøs ledelse. Store deler av den avgjørende omgangen ble en stillingskrig der begge lag nektet det andre å komme foran med mer enn ett mål. Med ti minutter igjen klarte Nærbø å kjempe seg foran med 3 mål, en luke Follo aldri klarte å utligne. Med sekunder igjen av kampen kunne trener Atle Gudmestad juble på benken for NM-finale og tur til Final8 for Nærbøs rekrutter etter 34-31 seier over Follo.