Fortsetter oppturen mot en gammel kjenning? – Nærbø

Fortsetter oppturen mot en gammel kjenning?

For et halvt år siden ble de mottatt som helter i Nye Loen da de returnerte sammen fra Romania og Europacuptriumf. Lørdag møtes de igjen i samme hall, men på hver sin benk. Heine Jensen returnerer til Jæren sammen med et ØIF Arendal som er seiershungrig etter to strake tap i REMA1000-ligaen. 

Strengt tatt er det ikke første gang Heine Jensen tar med seg sitt nye lag til gamle trakter på Jæren. De to lagene møttes på den blå parketten i Nærbøs siste treningskamp før sesongstart i august der gjestene fra Arendal gikk seirende av banen med en firemåls-seier i en kamp der venstrekant Olaf Richter Hoffstad gang på gang straffet hjemmelagets feil med kontramål. 

ØIF Arendals sesongstart har vært som en berg og dalbane – opp og ned inkludert ispedd noen overraskelser. Allerede i den andre ligakampen påførte de Elverum sitt første tap på bortebane i Terningen Arena og de har også beseiret nåværende serietoer Drammen hjemme i Sparebanken Sør-Amfi. Ute i Europa hadde de lite problemer med å ta seg videre til 3.runde i EHF European Cup mot tsjekkiske HB Robe Zubri. 

Etter europacupmøtet har formpilen pekt mer nedover for sørlendingene – en knapp seier mot Sandnes mellom de to europacupmøtene ble fulgt av tap i naboduellen mot KRS Kristiansand og nå sist mot Bækkelaget for en uke siden. Det er altså et seiershungrig lag Heine Jensen tar med til gamle trakter lørdag.

For Nærbø sin del gjelder det å fortsette den positive trenden de er inne i om dagen. Også de blåhvit gikk på et tap mot KRS i Aquarama, men siden den kampen har laget fra Jæren sanket både poeng og europacupavansement. To uavgjorte resultat og nå sist sesongens andre seier i Lørenskoghallen viser at Nærbø-laget har en stigende formkurve etter en tung sesongstart. 

Ole Nærland må nok regne med tøffe tak på linja i lørdagens kamp mot ØIF Arendal. Arkivfoto

ØIFs Jørg William Fiala Gjermundnes melder om en spillertropp med bra trøkk på trening som er fullt fokusert på å finne frem til vinneresepten igjen. Nærbø viste seg fra sin klart beste side til nå i sesongen i første halvdel av kampen mot Fjellhammer tidligere i uken. En ekstra utfordring for de blå og hvite blir kunnskapen motstanderlagets trener sitter på – etter to sesonger på Jæren kjenner Heine Jensen Nærbø godt og gjøre sine taktiske vurderinger ut fra den kunnskapen. 

Nå kan du bestille håndballpakka ved å sende SMS «Håndball» til 26199. Tilbudet varer ut desember.

Lørdagskamper er ikke vanlig kost i Nye Loen – vi håper å se (og høre) dere på  tribunen klar til å støtte Nærbø i jakten på nye poeng i REMA1000-ligaen. Bli med på håndballfesten – kjøp billetter i app eller her. Det blir også salg av billetter i døra på kampdagen.

Kampsponsor er Q10-personell.