9. mot 10. – igjen – Nærbø

9. mot 10. – igjen

Vi føler vi gjentar oss uke etter uke….nok en gang skal 9. og 10.plass i REMA1000-ligaen møtes til dyst. 10.plassen har vært stabil – den innehar Nærbø selv. 9.plassen hadde både Bækkelaget og Halden da de møtte til kamp i Nye Loen, men før onsdagens kamp er det igjen Nærbøs neste motstander som innehar tabellplasseringen rett over jærbuene.

Vegard Bakken Øiens nye klubb har hatt en ok start på sesongen – 8 kamper spilt med lik fordeling mellom seire og tap. De startet REMA1000-ligaen med et tap med knappest mulig margin mot Drammen hjemme i Lørenskoghallen før det ble to nye tap for henholdsvis Elverum og Kolstad. Årets første borteseier kom i Nadderud Arena mot Haslum før det ble en sterk seier mot Runar på hjemmebane. To nye seire mot Sandnes og Kristiansand ble innkassert de siste dagene i oktober, men seiersrekka fikk en bråstopp de gikk på et 10-målstap mot Bækkelaget i Nordstrand Arena 6.november. Innimellom ligakampene har de grønnkledde fra Fjellhammer også spilt to NM-kamper og har med det kvalifisert seg til kvartfinale mot KRS Kristiansand siste helgen i november.

Nærbø har som kjent hatt det travelt den siste måneden. Det startet med seier i NM-oppgjøret mot Haslum i Nadderud Arena før det ble et surt tap mot Kristiansand i Aquarama. Etter det tapet har det blitt fire kamper uten tap …to seire mot slovensk motstand i Europacupen og to uavgjorte kamper mot Bækkelaget og Halden hjemme i Nye Loen. Seire i europacupen gir som kjent lite poeng på tabellen. Det gjør uavgjorte kamper, men poengfangsten med 2 poeng på to kamper har gitt lite utslag på tabellsituasjone for de blå og hvite. 

Forrige sesong spilte han med Nærbø-logoen på brystet – onsdag tar Vegard Bakken Øien imot gamle lagkamerater i Lørenskoghallen som Fjellhammer-målvakt.

Kampene mot Fjellhammer har alltid vært av det jevne slaget – vi mistenker at onsdagens utgave også kan bli det. For Nærbø sin del gjelder det å fortsette den positive stigningen de har vært inne i de siste kampene gjennom 60 minutter og holde et stabilt godt nivå både i angrep og forsvar. Hjemmelaget på sin side har fått en 10 dagers pause etter 10-målstapet mot BSK – det ligger an til en spennende kamp i Lørenskoghallen. 

Kampstart onsdag er klokken 18.00 og kampen streames på Tv2Play. Desember måned er den siste måneden du kan benytte deg av tilbudet «Håndballpakka» fra Tv2Play. Du kan lese om tilbudet her eller bestille pakke ved å sende SMS «Håndball» til  26199.