Etter finalefesten i Baia Mare i slutten av mai var han fast bestemt på at tretti år som målvaktsansvarlig i Nye Loen var nok og andre måtte ta over ansvaret for elitelagets målvakter. Nesten nøyaktig tre måneder senere finner vi  Harald Moi nok en gang i Nye Loen med sitt sedvanlige gode humør, slående kommentarer og tilbake i sin gamle rolle som målvakts-trener for Nærbøs Halvor-Elias Nærland og Joachim Søholm Christensen. 

Harald uttalte til Jærbladet i juni at kona nesten var litt skeptisk til at han skulle trekke seg tilbake og helst ville han skulle fortsette. Vi vet ikke om det er Brit som har hatt siste ordet eller om laksen ikke har bitt godt nok i Håelva  – Harald er i alle fall tilbake i Nye Loen! Spøk til side – da den planlagte løsningen rundt elitelaget målvakter ikke ble noe av var veien kort til å spør han som har hatt det ansvaret de siste åtte årene. Vi kan ikke si annet enn at han er hjertelig velkommen tilbake!