Seier i hjemmedebuten – Nærbø

Seier i hjemmedebuten

Kasper Lothe, Joachim Søholm Christensen og Gustav Bergendahl var alle på parketten i Nye Loen iført Nærbødrakt under onsdagens treningskamp. På den andre siden stod tidligere Nærbø-spiller Preben Leander Nord-Varhaug og hans KRS Topphåndball. 

Kveldens treningskamp var den femte for Nærbø-guttene i løpet av oppkjøringen til ny sesong. De fire forrige ble spilt i Danmark under treningsoppholdet der for et par uker siden og resulterte et knapt tap for Sør-Koreas landslag, to klare tap mot KIF Kolding og Alingsås før det til slutt ble en seier mot svenske Redbergslid IK. Onsdag kveld skulle det nykomponerte Nærbølaget måle krefter mot en ligakollega for første gang. Nærbøs yngste spillere har nettopp kommet hjem fra U-18 EM og fikk derfor hvile i dagens treningskamp. 

600 tilskuere på tribunen i en treningskamp er det ikke mange som kan skilte med i norsk håndball – de fikk også valuta for oppmøtet med en solid 21-12 ledelse til pause etter at Nærbø hadde raskere bein både fremover og bakover de første tretti minuttene. 

Etter hvilen virket det derimot som noe av lufta gikk ut av Nærbø-ballongen. Hjemmelaget bommet på sine fem første forsøk, KRS traff på fire av sine og krøp nærmere og nærmere på resultattavla. Til tross for en svak start på andre omgang klarte Nærbø holde på ledelsen, både ved hjelp av redninger fra Halvor-Elias og noen lekre detaljer i angrepsspillet. Ved full tid viste resultattavla  37-32 i en kamp der Nærbøspillerne kan være fornøyde med de første tretti minuttene. Det var også trener Fredrik Ruud, han var derimot ikke like fornøyd droppet i nivå i starten av andre omgang som slapp KRS inn i kampen igjen.

Neste uke kommer det nok en gammel kjenning til Nye Loen med sitt nye lag – Heine Jensen tar med seg ØIF Arendal til treningskamp på sin gamle hjemmebane torsdag 25.august klokken 18.00. Vi ønsker alle 600 som var på kamp i kveld, og flere til, velkommen tilbake til treningskamp i Nye Loen da.