De to finalekampene i EHF European Cup mot rumenske CS Minaur Baia Mare var ikke bare historiske og de siste kampene i sesongen 2021-22. Det var også et farvel til fire spillere og to trenere som ikke blir å finne i Nye Loen når neste sesong kastes igang.

Hovedtrener Heine Ernst Jensen forflytter seg sørover til Arendal etter to sesonger i Nærbø. Hos ØIF Arendal kan han jobbe fulltid som håndballtrener med en spillergruppe som kan trene på dagtid og dermed få tilbringe mer tid med familien sin.

Vegard Bakken Øien kom til Nærbø etter opprykket til elitenivå for fire sesonger siden. Den tidligere Elverumspilleren kom til Jæren for å få mer spilletid og har i flere kamper, særlig denne sesongen, vært en avgjørende faktor for Nærbø-seier. Nå tar Vegard med seg familien tilbake til østlandet, nærmere besteforeldre og annen familie, og vil fra nå av vokte buret til Fjellhammer.

I tillegg til de to forlater også to av våre egne flokken. Andreas Horst Haugseng og Preben Leander Nord-Varhaug forflytter seg til henholdvis Elverum og Kristiansand Topphåndball. Dermed blir vennegjengen som har gått gradene som vinnere i Petter Wesselcup, via G20NMgullx2, opprykk til eliteserien, cupfinale, sluttspill-semi og nå sist europacup-seier splittet og en ny æra begynner i Nye Loen.

18 år i Nærbøs A-lagstropp….det står respekt av det! Atle Gudmestad ble tatt opp til Herrelaget som 15-åring av nåværende sportslig leder i håndballen, Trond Knutsen. Siden den gang har han vært med på både oppturer og nedturer med Nærbøs herrelag. Han har vært både vært med laget opp til elitenivå for første gang og nedover igjen til 2.divisjon før Rune Haugseng og ´98-gjengen ble en del av seniorlaget og begynte sin klatring oppover seriesystemet igjen. Hva var vel mer passende enn at han avsluttet sin spillerkarriere på banen i Baia Mare – i hallen der ingen bortelag skulle kunne vinne og fikk æren av å være den første som løftet trofeet etter triumfen i EHF European Cup.

Enda lenger enn Atle har keepertrener Harald Moi hatt en rolle rundt herrelaget. Først som spiller, så som målvakts-ansvarlig i klubben – hele 45 år når vi teller opp. Han er kanskje ikke den som trer mest fram i rampelyset, men har vært en viktig støttespiller for Vegard Bakken Øien og kanskje særlig Halvor-Elias Nærland som har fulgt opp både på senior og juniornivå.

Vi har bedt noen av de andre spilleren på laget å beskrive spillere og trenere som nå forlater Nye Loen

ANDREAS HORST HAUGSENG

«Andy er lagets største profil, men kanskje samtidig den mest hardtarbeidende spilleren vår. Han krever mye av de rundt seg ,men leder gjennom eksempel. Han står alltid først i køen enten det er bakkeintervaller, løpshester eller soling på stranden» Atle Gudmestad

«Jeg og Andreas har spilt sammen hver sesong siden vi var 5-6 år, det kommer til å bli et savn å spille uten ham og ikke minst kommer vi til å savne ham i gruppa vår – en som alltid går foran og gjør sitt beste for alle. Jeg unner han å gå til Norges beste klubb! Det blir spennende å se hvor langt det kan gå, for i håndball er han en av de smarteste elevene i klassen» Tord Haugseng

«Lagets kanskje viktigste spiller, han setter standarden på trening og er opptatt av at alle utvikler seg og yter det beste. Virkelig lagets kaptein!» Ole Nærland

«Han har vært en av bærebjelkene i laget vårt og en enormt viktig spiller. En som alltid har vært sentral i viktige kamper når det skal avgjøres» Halvor-Elias Nærland

«Andreas er en av de beste playmakerne i REMA1000-ligaen og vil bli savnet på Nærbø» Rassin Haugseng

VEGARD BAKKEN ØIEN

«Vegard er en fin type med masse engasjement. Vi kommer til å savne ham og særlig kanelbollene til Ane (Vegards samboer)» Rassin Haugseng

«Vegard forlater klubben som en helt annen person enn da han kom. Han bidrar mye med energi til laget i kampsituasjoner » Ole Nærland

«Vegard er en solid bakerste mann som har reddet oss gang etter gang. Den perfekte makker for enhver målvakt» Halvor-Elias Nærland

«Vegard har vært viktig for laget etter vi rykket opp til elitenivå. I løpet av årene har han spilt mange ekstreme kamper, der han nærmest egenhendig snur kampbildet i vår favør. I tillegg er han en rolig og sindig østlending som har vært en viktig del av spillergruppa vår» Atle Gudmestad

«Vegard er en fantastisk fin type, det kommer til å bli et savn at han ikke er med i gruppa vår lenger. Fjellhammer har sikret seg en dyktig målvakt! Jeg håper han kan ta seg noen helgeturer til Jæren også i tiden fremover» Tord Haugseng

PREBEN LEANDER NORD-VARHAUG

«En blidere kar som gjør alt for laget sitt tror jeg aldri jeg har spilt på lag med! En kjernekar på og utenfor banen som det er lett å slå av en prat med» Tord Haugseng

«En spiller som alltid gjør det som er viktigste for laget og alltid bidrar der det trengs» Halvor-Elias Nærland

«Den største humørsprederen på laget og en god lagkamerat som blir savna både på banen og i garderoben» Ole Nærland

«Preben er en type som byr mye på seg selv og som alltid lager god stemning rundt laget» Rassin Haugseng

HEINE ERNST JENSEN

«Heine har bygget laget videre og utviklet oss i positiv retning, noe både cupfinale i fjor, høyeste plassering på tabellen og sluttspillsemi pluss finale i E-cupen viser. Han er nok glad Preben også forflytter seg til Sørlandet slik at han kan få gratis barnevakt i Dyreparken i årene fremover 😀» Atle Gudmestad

«Heine er en dyktig trener som har utviklet laget enda noen steg videre» Halvor-Elias Nærland

«Heine er en trener som bryr seg om spillerne sine og er dyktig på det taktiske spillet bådet i trening og kamp» Ole Nærland

«ØIF Arendal er heldige som får en så dyktig trener som Heine med seg på laget» Rassin Haugseng

«Heine er en fin fyr som har løftet oss enda noen steg etter han kom til klubben. Personlig skulle jeg gjerne sett at fotball ble mer foretrukket som oppvarming, men den diskusjonen får vi i spillergruppa ta med Ruud neste sesong 😀» Tord Haugseng

ATLE GUDMESTAD

«Atle er en kjernekar som alltid har satt laget først! Et forbilde for mange 😀» Tord Haugseng

«Atle er en fin type som har vært bra og ha på laget. Han har bidratt med rutine og vært god til å dra oss med i tunge perioder.» Rassin Haugseng

«Atle stiller alltid opp og er førstemann som går i krigen. Han er rik på erfaring og bruker det alltid til lagets beste.» Halvor-Elias Nærland

HARALD MOI

«Harald er en humørspreder som er ekspert på det meste. Alt fra dikt, vitser og engelsk til målvakts-øvelser og teknikker. En ekstremt viktig støttespiller for oss målvaktene på laget.» Halvor-Elias Nærland

Vi takker Heine, Harald, Atle, Vegard, Andreas og Preben for mange fantastiske opplevelser og #stolteøyeblikk på håndballbanen. Heldigvis kommer dere som fortsetter i andre klubber innom i Nye Loen med deres nye lag i løpet av neste sesong. For oss vil dere alltid være blå og hvite uansett hvilken logo dere bærer på drakta – vi sier ikke adjø, men på gjensyn!