«Bygdå æ samla i hallen i dag …» heter det i andre vers av Nærbøhymnen. Og mandag kveld virket det som hele Nærbø var på plass utenfor Nye Loen klokken 18.30. Nesten på slaget kom de to minibussene med Nærbøspillerne kjørende under brannvesenet sine vannslanger inn til Nye Loen – heltene var hjemme igjen!

Inne i Nye Loen hadde arrangementskomiteen rigget til scene og kake, men først – innløp! En og en, under blå lys og musikk ble spillerne ropt opp og entret den blå spilleflaten omkranset av supportere som hyllet europacup-seieren. Og først inn – spiller nr. 3 med Europacuptrofeet trygt plantet i hendene. Atle Gudmestad sitt farvel med håndball på elitenivå ble europacupfinalen i Romania og det var helt naturlig at det var akkurat ham som skulle bære trofeet hjem til Nye Loen!

Mange tørket tårer allerede under innløpet – enda flere ble det når «Himmelen æ blåe» blei fremført live mens bilder fra finalekampen i Romania prydet skjermen. Sportslig leder Trond Knutsen, leder i hovedstyret Bjarne Bekkeheien og ordfører Jonas Skrettingland fikk alle hyllet de nybakte europacup-mesterne før Rune Haugseng tok mikrofonen.

De som har sett innslag med Rune etter kampen på lørdag har fått se en trener som lett tar til tårene – de ble ikke noe annerledes i kveld. Særlig vanskelig ble det å holde tårene tilbake da Nye Loen tok farvel med Vegard Bakken Øien, Preben Leander Nord-Varhaug, Andreas Horst Haugseng og Heine Jensen. Vanskelig ble helt umulig da Rune gav mikrofonen til Atle Gudmestad som frem til da hadde stått rolig ut på kanten av podiet med trofeet i hendene. Vi kan trygt si at Atle fikk dagens lengste og kraftigste applaus etter sin avskjedstale. 

Etter alle taler og høytideligheter kunne spillerne hoppe ned fra scenen – og ble øyeblikkelig omringet av familie og kjente som ville gratulere med europacupbragden. Feiringen mandag kveld markerer slutten på en ekstra lang sesong – en sesong som brakte beste tabellplassering noensinne, en semifinale i sluttspillet og et europacuptrofe hjem til nye Loen. 

Takk for alle #stolteøyeblikk denne sesongen – snart skal vi igjen møtes i #fullhall og ved hjelp av #blodsnåttogjuling nok en gang sette #nærbøpåkartet!